Két győzelem, egy vereség a floorballosoknál

Az újév első vasárnapján Veszprémben rendezték az U11-es és U16-os bajnokság soron következő fordulóját.

Az újonnan felálló U11-es csapat először az SZPK ellen játszott nagyon szép mérkőzésen. A védekezésre fektették a nagy hangsúlyt a gyíkok, mivel az ellenfél folyamatosan sorozta a kaput. Szervezett játékot mutatott az első perctől az utolsóig a veszprémiek. Igazi csapatként küzdöttek a kisgyíkok!


Fotó: Lizards Floorball Team

A másik mérkőzésen a Vajda ellen játszottak a hazaiak. Ott folytatták a játékot, amit az SZPK ellen abbahagytak. Néhányan már nem tudtak újra felpörögni a kezdők közül, így a párokat kicsit variálni kellett. Hajas Emma megszerezte első igazi akciógólját! A mérkőzés során mieink irányítottottak, annak ellenére, hogy fejben néhányan elfáradtak. Az első félidő után 2-2 volt az eredmény. Ezt követően viszont több gólt szerzett a Lizards, így beállította a győzelmet érő 9-5-ös eredményt. A Lizards mérlege az U11-ben 2 vereség, 2 győzelem.

U11: Lizards FT - SZPK 3:10, Lizards FT - Vajda 9:5

Pontszerzők: Tóth Péter (2+3), Tótik Loretta, Trombitás Balázs (9+0), Hajas Emma (1+1), Tóth Máté, Lenner Benedek, Horváth Gergő, Tóth Bálint, Maier Péter

A kicsiket követik a nagyok. Ismeretlen, hasonló eredményeket elérő csapat ellen játszott az U16-os bajnokság következő mérkőzését a Veszprém Lizards. Nagyszerű támadásokat építettek a gyíkok, aminek az eredménye 3 gól 3 perc alatt. Ezt folytattaták tovább, így az első harmad 5-1-es Lizards eredménnyel zárult.


Fotó: Lizards Floorball Team

A második játékrészben edzői utasításra kértek néhány dolgot a játékosoktól, amit sajnos kevésbé tudtak megvalósítani. Az egyik ilyen a labdatartás, amiben elégtelenre vizsgáztak néhányan az emberhátrányban, mivel Balázs Levente 2 percet pihent a büntető padon. Gyenge játékkal 8-5-re felhozták magukat a gyengén játszó ellenfeléllel szemben a veszprémiek. A szünetben komoly fejmosást kaptak a Gyíkok. Az utolsó harmadban szép támadásokat tudtak felmutatni a hazaiak, így az utolsó harmadot 3-2-re nyerték.
- Összességében eredményesebbek voltunk, de sokkal több kell még egy komoly ellenféllel szemben! - számolt be Kovács Tamás.

U16: Lizards FT - Kinizsi Origó 11:7

Pontszerzők: Hajas Nándor (3+3), Kasza Balázs (2+1), Horváth László (2+0), Balogh Roland (1+0), Réti Anna (0+1), Tóth Imre, Kiss Máté (1+0), Praznovszky Pál (1+0), Balázs Levente (1+2+2perc), Kovács Áron, Tótik Simon