Nem volt partiban az Újváros

Az első félidőben kiharcolt tetemes előnyt magabiztosan tartotta a mérkőzés végéig az MKB Veszprém. Hősiesen küzdött a főként fiatalokból álló Dunaferr SE együttese, de így sem sikerült legyőznie a jóval rutinosabb Veszprémet. Az MKB Veszprém KC magabiztos 12 gólos győzelmet aratott.

A mérkőzés Terzic bombagóljával indult, melyet Iváncsik Gergő hétméteresből szerzett találata követett (0-2). A másik oldalon Morva, illetve Németh válaszolt (2-3). Sulicnak és az Iváncsik testvérpárnak köszönhetően két perc alatt öt gólos differenciát értek el a veszprémi fiúk. (2-7)

A Dunaferr csapatát Miss Zoltán vitte a hátán, de ő egyedül kevésnek bizonyult. Bár a különbség nem nőtt, de ötgólos távolságban tudta tartani a Veszprém gárdája a Duna-partiakat (6-11). Fazekas remek védéseit és Eklemovics dupláját követően az eredmény 7-14-re módosult. A félidő utolsó gólját dunaújvárosi részről Nagy Kornél szerezte. A pihenő előtt a veszprémiek közül még Iváncsik Tamás, Pérez, illetve Sesum is betaláltak a Dunaferr kapujába, kialakítva ezzel a félidei eredményt (8-17).

A második játékrészt a veszprémiek kezdték, és Sesum góljával ismét növelték a különbséget (8-18). Ezt követően a Dunaferr oldaláról először Kopco, majd Rosta kiállítása után emberhátrányból Morva volt eredményes (10-18). A 39. percben Fazekas majdnem gólt dobott, de a visszafutó kapus vetődve mentett. Terzic hétméterest, majd Korazija ziccert értékesített, és így ismét tíz gól volt az előnye a Veszprémnek (10-20).

Folytatásban nagyon bátran játszottak a fiatal dunaújvárosiak, de több hétméterest is hibáztak, ami megpecsételte a sorsukat. A hazaiak közül Takács és Bodó vitték a hátukon a hazai csapatot, a vendégek közül pedig Pérez ismét megmutatta, hogy még mindig világklasszis. A hajrában kissé elfáradtak a vendéglátók, így egy tucatra növekedett a különbség a két csapat között (22:34).

mérkőzéstükör (Forrás: MKBVeszprem.eu)

Mocsai Lajos: Két ellentétes félidőt láttunk, az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést. Az elmúlt napokban, sorozatban játszottuk az idegenbeli mérkőzéseket, most jól fog jönni egy kis pihenő. A következő edzést hétfőn tartjuk. Külön öröm, hogy a romániai mérkőzés időpontja megváltozott, így a Szeged elleni meccs után egy nappal több időnk jut a regenerálódásra. Jövő héten két nehéz mérkőzésünk lesz idegenben. A mai mérkőzésen az általam elvárt játék csak néhány percig tudott megvalósulni. Hatalmas fizikai fölényben voltunk az ellenféllel szemben, és a második félidőben, főleg a koncentráció hiányának köszönhetően nem tudtuk jelentősen növelni az előnyünket. Dejan Peric és Gulyás Péter sérülésének nagy figyelmet kell szentelnünk, hogy a BL meccsekre jó formában játszhassanak. Köszönöm, hogy ilyen sok néző elkísérte a csapatot Dunaújvárosba!

Imre Vilmos: Gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt sikeréhez. Az első félidőben olyan dinamikával és tempóval kellett szembesülnünk, amivel a magyar bajnokságban eddig csak Veszprémben találkozhattunk megszokni. A második félidőben már mi is jobban játszottunk, örülök a fiatalok jó teljesítményének, remélem egy két játékosunk nevét hamarosan megtanulja a közvélemény.

Dunaferr SE - MKB Veszprém KC 22-34 (8-17)

Dunaferr SE: Vitáris - Miss 5 (2), Németh 1, Bali, Kopco 1, Nagy 3 (1), Morva 3. Csere: Repóth, Kemény, Rosta M. 1, Yassine 1, Szepesi 1, Bodó 3, Takács 3 (1).

MKB Veszprém KC: Fazekas - Iváncsik T. 2, Sulic 2, Lapcevic, Lushnikov , Terzic 4 (1), Iváncsik G. 5 (1). Csere: Andorka Gábor, Eklemovics 2, Korazija 3 (1), Perez 6, Sesum 6, Gulyás, Vilovski 4. Vezetőedző: Mocsai Lajos

Hétméteres: 7/4 ill. 3/3
Kiállítás: 10 perc ill. 8 perc