Magabiztos kaposvári győzelem

Az elődöntő második mérkőzésén sem tudta megszorítani a profi játékosokból álló Kaposvárt férfi röplabdacsapatunk.

Álomszerű kezdéssel 4:0-ra elhúztak a veszprémi srácok Tóth és Czintula remek pontjai mellett Dolgos ászt is nyitott. Egy hosszú hazai nyitásnak és a rossz fogadásoknak köszönhetően gyorsan elillant a megszerzett előny. Az első technikai időig rendre egy ponttal a veszprémiek vezettek, mégis kaposvári előnnyel mentek a csapatok szünetre. A folytatásban 1-2 ponttal a vendégek vezettek, a játszma feléig jól tartották magukat a veszprémiek (10:11). A kaposváriak rendkívül határozottan vezették a támadásokat, ami ellen sokszor az egyszemélyes sánc kevésnek bizonyult. Védekezésben is remekül blokkoltak a vendégek és el is húztak 11:18-ra. A hazai időkérést követően szerzett néhány látványos pontot a veszprémi együttes, de a profikból álló gárda nem engedte közelebb a mieinket.16:24-nél volt először szettlabdája a Kaposvárnak, amit egy rossz nyitásnak köszönhetően nem sikerült értékesíteni, de a következő veszprémi szerva is hosszú volt, így behúzták a vendégek a játszmát. (17:25, 0:1)

A második szettben a Kaposvár szerzett vezetést, amit fokozatosan növelni tudott. 2:4 majd 3:7 volt az állás, az első technikai szünetnél pedig 4:8-at mutatott az eredményjelző. Két kiharcolt veszprémi pontnak köszönhetően feljöttek a hazaiak (6:8), de csak időlegesen , 7:11-nél újra négypontos volt a vendég előny, ami a veszprémi időkérés ellenére htra növekedett (7:13) és ki is tartott a második technikai időig (10:16). 11:18-as kaposvári előnynél Szalai Balázs rosszul érkezett a talajra egy sáncot követően, kifordult a bokája és nem is tudta tovább folytatni a mérkőzést. A sérülés láthatóan megzavarta a veszprémi srácokat, be is gyűjtött négy pontot a továbbra is határozottan játszó vendég gárda. (11:22). Seck és Dolgos remek ütéseivel és Seck ász szervájával javította a hátrányát a lelkes hazai együttes, de a második szettlabdát értékesítve magabiztosan nyerte a játszmát a Kaposvár ( 17:25, 0:2)

Nagyon szerettek volna a veszprémi srácok nyerni legalább egy játszmát, ennek megfelelően kezdték a harmadikat, és el is húztak 5:2-re, ami azonnali kaposvári időkérést jelentett. Az edzői intelmek hatására zsinórban négy pontot szereztek a vendégek, így máris ők vezettek, jöhetett a hazai időkérés (5:6). 7:7-nél Tóth Tibor szervájával sikerült az egyenlítés, de az első technikai időnél is már a Kaposvár vezetett. A vendégek gyorsan véget akartak vetni a mérkőzésnek, Tóth mértani pontosságú ejtése még tartotta a lelket a veszprémiekben (9:11), de a második technikai időig elhúzott hattal a vendég csapat (10:16). A mindkét oldalon rossz szervákkal tarkított végjátékban nem sikerült felzárkóznia a hazaiaknak, így a harmadik játszmát is a Kaposvár magabiztosa hozta. (16:25, 0:3)

Mérkőzéstükör

- Örülök, hogy magas hőfokon, tisztelve az ellenfelet tudtunk játszani, végre nem voltak hullámvölgyeink, mint a korábbi mérkőzéseinken. A harmadik meccset is meg szeretnénk nyerni, erre a feladatra koncentrálunk, de természetesen a másik párharcot is figyelemmel kísérjük – mondta Zarka Péter, a Kaposvár vezetőedzője. (Fotó: kaposvarvolley.hu)

 

- Jó nyitásfogadás nélkül nem lehet a Kaposvár ellen meccsben maradni. Megéreztük Puspán Balázs hiányát, de ettől függetlenül harcosabban kellett volna játszanunk. Egy kísérleti csapattal játszottunk, a következő párharcra kell összeállnunk – értékelt Szabó Gábor, a Company Nyelviskola VRC játékos-edzője.
 

Company Nyelviskola - Veszprémi RC - Diamant - Kaposvár 0:3 (-17, -17, -16)

Veszprém: Dolgos (6), Németh E. (4), Nagy A. (-), Tóth T. (8), Czintula (5), Seck (2), csere: Horváth Á. (liberó), Horváth Sz. (-), Szilvássy (1), Kráml (-)
Edző: Szabó Gábor

Kaposvár: Kaszap (4), Hoboth (10), Csoma (12), Németh F. (14), Kántor (9), Kovács Z. (8), csere: Laszczik (liberó)
Edző: Zarka Péter.