Kell nekünk Füreden MK-döntő?

Három veszprémi médium nem kapott akkreditációt a hétvégi Magyar Kupa döntőre = sajtókapcsolatból elégtelen.

Az mkbveszprem.eu, a balaton.hu és a hajráveszprém.hu akkreditációs kérelmét is visszautasították a szervezők.

Minősíti a rendezést, hogy az MKB Veszprém KC hivatalos honlapja (mkbveszprem.eu) sem kapott akkreditációt. A csapat vezetésének hathatós közreműködésével sikerült rábírni a szervezőket, hogy ugyan, engedjék már be a portál tudósítóit. Nem sokra becsülik a fürediek a veszprémi segítséget, ami nélkül sem Magyar Kupa és talán még első osztályú klub sem lenne a Balaton-parton.

A hivatalos levélben az alábbi indok szerepel:

„Sajnálattal kell közölnünk, hogy a Csarnokunk véges befogadóképessége miatt munkatársaik akkreditációs kérelmét a Magyar Kupa balatonfüredi négyes döntőjére nem tudjuk elfogadni.”

A probléma megoldására a javaslat így hangzott:

„Felhívnám szíves figyelmét, hogy a döntő mind a négy mérkőzéséről élő helyszíni közvetítés lesz a Sportklub televíziós csatornán, illetve a nemzeti hírügynökség, az MTI helyszínen lévő munkatárssal tudósít. Kérem, hogy erre támaszkodva adjanak hírt az eseményről.”

Az eset elszomorító. Veszprémben sportszerető, főként kézilabdabarát emberek élnek, és más településekről, sőt határainkon túlról is sokan követik figyelemmel a veszprémi sportéletet. Elszomorító, hogy a világelitbe tartozó, a hazai kézilabda fellegvárának számító csapatról publikáló internetes portálokat arra sem méltatnak, hogy legalább egy főt beengedjenek a csarnokba.

Nehéz elfogadni bármilyen indokot. Veszprémben sokan dolgoznak azon nap mint nap, hogy a kézilabdacsapatról megfelelő részletességgel és minőségben tudósítsanak. Ez a flegma visszautasítás mások munkájának a porba tiprása. Volt valami rendezőelv, ami alapján meghúzták a vonalat, hogy kit engednek be és kit nem? Bizonyára rengeteg szakmai érvet sorakoztattak fel az illetékesek.

„Véges a befogadóképesség” – áll az indoklásban. Akkor talán nem kéne annyi jegyet eladni, vagy nem kéne Balatonfüreden Magyar Kupa döntőt rendezni!

Amúgy sincs semmi haszna a füredi rendezésnek, maximum a semleges pálya lehetősége és a csarnok illetve a szervezők némi anyagi haszna. Az ajándék rendezésért teljesíteni is kéne! Az a minimum, hogy a sajtót beengedjék!