Nincs mese, nyerni kell

Fogadkoznak a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói, hogy december 12-én (péntek, 19 óra) „odateszik magukat” és a támadójátékuk nem vall kudarcot a Motax-Concordia KC Pápa elleni rangadón.

Már utaltunk rá, miszerint az NB I/B Nyugati-csoportjának tizenkét tagja régóta nem vívott olyan ádáz küzdelmet a minél jobb pozíciókért, mint a zajló kiírásban. Ezt remekül mutatja, hogy a roppant erős és kiegyenlített mezőnyben a mieink – négy diadallal és három vereséggel - negyedikek, a csupán egy zakóval többet jegyző pápaiak pedig a kilencedikek. Az ilyenformán csalóka tabellán az egyetemisták a múlt héthez képest egy helyet csúsztak hátra, „köszönhetően” annak, hogy az éppen őket megelőző Soproni MAFC-NyME otthonában 63-55-re kikaptak. A leendő rivális legutóbb húsz ponttal verte meg a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót. Egyébiránt a megyebeli klubok ősszel már egymásnak feszültek egyszer, a Hepp-kupa harmadik fordulójában a pápaiak bizonyultak jobbnak (84-93). A Kutasi Gergely, Keresztes Rafael, Hadnagy Bence és Simon László nevével fémjelzett műhelyhez nemrég az irányító Szanati Mátyás is csatlakozott, vagyis az ellenfél a legutóbbi találkozás óta tovább erősödött.

- Nem vitás, a keretünkből jó páran önbizalomhiányban szenvednek, a legbiztosabb helyzeteket is elrontják, képtelenek felpörögni, ami a múlt héten csapnivaló dobóformát szült - mondta Petőfi Áron edző. A Hűség-városában bemutatott védekezésünkkel elégedett lehetek, de a támadásaink összességében kudarcot vallottak. Ziccereket hagytunk ki, gyenge százalékkal értékesítettük a tripla-kísérleteinket és a csapatból csak öten szereztek pontot. Eddig az évadban 561 pontot dobtunk, ennek a termésnek a kétharmadát a Farkas-Kámán-Vertetics trió jegyezte. Nyilvánvaló, a pápaiak ellen nyerni szeretnénk, így az elmúlt napok tréningjein azon voltunk, hogy a védekezésünk mellett a támadógépezetünk is hatékony legyen. Sokat játszottunk és dobtunk, próbáltuk összerakni az elemeket. A sportolóink megígérték, hogy ezúttal mind többen adnak „életjelet” magukról, társaikkal minél gyakrabban kontrollálják a játékot, ritkábban remeg meg a kezük és csökkentik hibáik számát. Mivel a pápaiak biztosan felszívják magukat ellenünk, a különleges derbin fontosak lesznek a lélektani tényezők.