Bécsi Nikolett Európa-kupa győztes

Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai­-Box SE sportolója egy arany- és egy ezüstérmet szerzett a horvátországi kick-box világkupán.

A Horvátországi Kick-Box Európa Kupán Veszprém megyénket a Veszprémi Thai-Box, Padányi TKD. klub, Balatonalmádi TKD és Balatonfüredi TKD. klubok képviseltették magukat.

Horvátországban rendezték az idei év első Európa-kupáját. Mintegy 22 ország, 147 klubja, 1444 db nevezése között, Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai-Box SE sportolója és a Padányi TKD klub edzője, ezen a versenyen, megszerezte 2015 év első világverseny eredményeit. Két kategóriában: Light Kontakt Grand Champion (két számából álló) a 60 kiló alatti kategóriában lett Európa Kupagyőztes (arany) és Semi kontakt PF. 55 kg csoportjába ezüst érmet szerzett. Nikolett anyagi okok miatt, sajnos nem tudott eljutni Olaszországba az idei első nemzetközi versenyére, ezért Európa Kupával kezdte Nikolett az idei versenyszezonját. Nikolett rendkívül nehéz mezőnyben 49 kg súlyával.

Az érdekesség kedvéért jó megemlíteni hogy Niki a PF. Grand Champion (abszolút) kategóriában összekerült a 70 kg-os az ötszörös világbajnok Ana Znaor (a kategória győztesével), akivel szoros meccset játszva maradt alul. Bécsi Nikolett különlegessége , hogy két sportág válogatottjába küzdötte be magát, amit három műszak mellett teljesít stabilan és egyre felfelé ívelő pályafutással. Kiváló eredményei nemzetközi porondon a profik között, 2013 évben 25 db, 2014-ben 16 db érmet hozott Veszprémbe.

Európa Kupára délutános műszakja után hajnali 3-kor indult a hóakadályoktól veszélyeztetett Karlovacra, ahol a mérlegelés után 11 órakor felvette a kesztyűjét és lényegében 21.30-kor vehette le. A hóakadályok miatt előrehozott külön eredményhirdetése után másnap reggelre érkezett haza Veszprémbe, ahol a következő nap hajnalban kezdte a délelőtti műszakját, immáron egy óriási, aranyat érő kupával és egy ezüstéremmel.

Az Európa Kupa eredmények tükrében Körmendi Ferenc klubvezető és Nikolett edzője, Vajky László elmondta, hogy jól sikerült az idei felkészülés, már csak ki kell tudni utazni a világversenyekre. Bécsi Nikolett idei év nagy versenyei: két sportágban, két világbajnokság és egy Európa-bajnokság több Világkupa és Európa-Kupa mellett számos Nemzetközi kvalifikációs verseny (mintegy 20 db külföldi és még néhány válogató Magyar bajnokság van Nikolett versenynaptárában).