Veszprémi judo siker az OB-n

A Domonkos László Veszprémi Judo Egyesület versenyzője több olyan eredményt ért el a szezon során, ami bizakodásra adhatott okot az országos bajnokság előtt. Tavasszal két nemzetközi versenyen vett részt, Bécsben harmadik, Grazban pedig második helyezést ért el a közel 800 főt felvonultató, népes mezőnyben.

A júniusban, Győrben rendezett serdülő világkupán egy korosztállyal feljebb harmadik lett, majd a horvátországi Pulán vett részt edzőtáborban, amit a világ- és Európa bajnok, Braun Ákos vezetett. Itt azonban egy súlyos sérülést szenvedett, eltört a könyöke. Szerencsére szépen javult az állapota, és augusztusban már részt tudott venni a balatonfüredi edzőtáborban, amit saját klubja szervezett.

Az országos bajnokságon való indulása erősen kérdéses volt, a szeptember 12-én rendezett tatabányai régiós verseny után dőlt csak el, hogy tudja-e vállalni a megmérettetést. Miután sikerült megnyernie a versenyt, és a könyöke is jól bírta a terhelést, az edzőkkel - Károlyi Gáborral és Takács Attilával - közösen úgy döntöttek, hogy elindulhat az OB-n.

Bence pedig nemcsak elindult, hanem rendkívül magabiztosan meg is nyerte az országos bajnokságot. 14 versenyző közül imponáló teljesítménnyel lett első az 1997-es születésű diákok versenyében, a 45 kilogrammos súlycsoportban.


A nagy példaképpel, Braun Ákossal a verseny után

Az egyesület részéről két másik sportoló is részt vett a versenyen: Bakay Bálint súlycsoportváltást követően, a számára ismeretlen mezőnyben 7. lett, míg Kékesi Bálint helyezetlenül zárt, ő új versenyzőként tapasztalatszerzés céljából vállalta a megmérettetést.

Pezseg az élet a judosok körül, hiszen sorra jönnek az országos bajnokságok, amikre már javában készül a csapat. Az eredményekről természetesen beszámolunk.

További cikkek