Eredményes szereplés a Kürtős Kupán

A Veszprémi KE-Nelson tagjai a közeli Kürtős Kupa körversenyen vettek részt a Keszthelyi-hegységben, ahol remek eredményeket értek el. A környék mára egyetlen kerékpáros versenyét 103 fős mezőnnyel idén is zökkenőmentesen bonyolította le a helyi Kinizsi SK egyesülete. Néhány éve élesztették újjá a már-már feledés homályába merülő egykori Bozót ill. Kürtős Kupát.

Szokásosan 3 táv közül lehetett választani a nagyjából 3500 méter hosszú, 200 méter szintemelkedéssel rendelkező pályán. Idén a 2, 3 és 6 körös táv kiegészült a SingleSpeed Bajnoksággal (egysebességes kerékpár) is, akiknek szintén 6 kört kellett teljesíteni.

A gyenesdiási Nagymezőn levő rajtközpont kifejezetten alkalmas verseny rendezésére, kellőképpen nagy, s a környező ösvényeken igen izgalmas és látványos versenyt lehet összehozni. Most sem volt ez másképp. Ragyogó idő várta a résztvevőket. Az erdő egyes fülledtebb részén már-már spinning termet idéző páratartalom rekedt meg. Ettől eltekintve mindenütt kiválóan járható, kevésbé technikás kerékpárosok számára is könnyen teljesíthető pályát biztosítottak a rendezők.

„Libakergető” – legyinthetnek sokan a kis létszám és a kis vidéki rendezvény hallatán. Ez mégsem volt így, a 6 körös versenyen számos erős versenyző vett részt, akár az Másodosztályt, akár az Elit kategóriát nézzük. Az olimpiai cross country Másodosztályának eleje – Búr Zsolt, Tóth András, Pogány Tamás, Kovács Botond, Táncos Sándor, Veingartner Balázs – is indult, így nem volt könnyű dolga senkinek sem.

Igazi családi hangulatú verseny volt, rengeteg családtag és ismerős állt a pálya szélén, buzdítva a versenyzőket. A dobogósok stílszerűen egy kerámia kürtős kalácsot kaptak teljesítményük elismeréseként, illetve a papírtasakjukba került egy-egy kilométer óra, lámpa, egyéb kis dolog a szponzorok jóvoltából. Ebből kijutott a veszprémieknek is, szép számmal értek el helyezést a VKE-Nelson bringásai is. A két körös verseny mindenki számára kevésnek bizonyult, így nem is választotta azt az egyesület egyik tagja sem.

eredmények

3 körös táv (név – helyezés – idő):
Felföldi Viktória – 1. hely - 43:12
Szabó Miklós – 5. hely – 33:33

6 körös táv (név – helyezés – idő): (győztes idő: 52:55)
Tóth András – 2. hely - 54:55
Pogány Tamás – 3. hely - 56:05
Gulyás Ádám – 4. hely – 56:17

Márkus János – 10. hely – 58:55
Dolezsai Balázs – 11 .hely – 59:18

Kuntár Bence – 15. hely – 1:01:00

Tóth Zoltán – 22.hely – 1:06:55

6 körös táv - szenior férfi (név – helyezés – idő):
Bokros Manassé – 2.hely – 59:43