Újabb lépés a bajnoki cím felé

Novothny és Boromisza góljával kétgólos győzelmet aratott a Veszprém a megyei rivális Tomaj otthonában, így továbbra is őrzi 12 pontos előnyét.

A gólok rövid krónikája:

A 47. percben Novotny lepett ki a védők közül, s a kapus mellett a hálóba gurított (0-1).
A 85. percben Babik hozta ziccer helyzetbe Boromiszát, aki közelről passzolt a kapuba (0-2).

A Veszprém FC győzelmével 5 fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is 12 ponttal előzi meg a Sopron és a Lipót csapatát. A következő két mérkőzésen - hazai pályán a Répcelak, idegenben a Celldömölk ellen - elég 4 pontot begyűjteni a bajnoki címhez.

Szerdán a csapat Magyarpolányban játszott Magyar Kupa mérkőzést, amelyen nagyrészt a fiatalok kaptak lehetőséget. A srácok éltek is az adódó lehetőséggel, és magabiztosan, 9:2 arányban győzték le megyei másodosztályú ellenfelüket, így következhet a második forduló, melyre május 12-én, szerdán kerül sor. Bacsi négy gólt szerzett, Tatai és Babik kettőt, valamint Jurik volt még eredményes a veszprémiektől.

Badacsonytomaj - Veszprém FC 0:2 (0:0)

Játékvezető: Szvorda Melinda
Asszisztensek: Boda György, Pirkó Péter

Összeállítások:

Badacsonytomaj: Simon – Szabó A., Kiss K., Hegedűs, Csala - Fonnyadt, Kiss M., Bódai, Szabó P. – Szőcze, Kiss G. Vezetőedző: Török Zoltán

Veszprém FC: Varga T. – Grósz, Fehér, Pálfi, Leitold – Kalcsó, Garai, Boromisza G., Foki – Finta, Novothny. Vezetőedző: Orbán Tamás

Cserék: Szőcze helyett Tóth a 65. perben, Szabó P. helyett Horváth a 81. percben, illetve Grósz helyett Kovács a 25. perben, Novothny helyett Babik a 60. percben, Foki helyett Szőllőskei a 67. percben.

Gólszerzők: Novothny a 47. percben, Boromisza G. a 85. percben.
Sárga lapok: Fonnyadt, illetve Varga T.

További eredmények:
Répcelak – Körmend 2-0
Haladás II. – Sárvár 4-1
Lombard Pápa II. – Lipót 0-2
SVSE – Csesztreg 1-0
Celldömölk – MTE 1904 4-0
Bük – Csorna 1-2