Kínában zárták a világversenyeket

Az idei utolsó szabadtéri atlétikai világversenyt, a felnőtt világbajnokságot Pekingben rendezték, ahol a VEDAC Dobóakadémia három kalapácsvetője képviselte városunkat.

Augusztus 22. é 30. között rendezték meg a 15. IAAF Atlétikai Világbajnokságot a Pekingi Olimpiának is otthont adó Madárfészekben. Hazánkat 12 versenyző képviselte, köztük három veszprémi atlétával.

A férfi kalapácsvetőink mindjárt a nyitó napon dobókörbe léptek. Pásztor Bence az "A", Hudi Ákos a „B” csoportban volt érdekelt. A dobókör meglehetősen lassúnak bizonyult, egyik versenyzőnknek sem sikerült a bravúrt végrehajtani, vagyis a döntőbe jutást kiharcolni. Összesítésben Hudi Ákos 71,15 méterrel 27., Pásztor Bence 71,14 méterrel 28. lett. A versenyszámot másnap a várokozásoknak megfelelően a lengyel Fajdek nyerte, a szombathelyi Pars Krisztián negyedikként zárt.

Női kalapácsvetésben a VEDAC részéről Orbán Éva volt érdekelt, aki végül egy hálót ért dobással 64,57 métert dobott, ami a 28. helyre volt elég.

A veszprémi versenyzőknek nem sikerült kiemelkedő eredményt elérniük, de a három VB-részvétel mindenképpen biztató a jövő évi Riói Olimpia előtt, hiszen mindhárman eséllyel pályáznak az olimpiai kvótára, melynek megszerzésére még közel egy év rendelkezésükre áll.

A magyar válogatott érem nélkül, de számos remek eredménnyel zárta a világbajnokságot. Pars Krisztián mellett Márton Anita női súlylökésben lett negyedik, Zsivoczky-Farkas Györgyi női hétpróbában a hatodik, Krizsán Xénia szintén hétpróbában a kilencedik helyet szerezte meg. Női gyaloglásban Madarász Viktória 15., férfi diszkoszvetésben Kővágó Zoltán 18., női kalapácsvetésben Gyurátz Réka 19., férfi 110 méter gáton Baji Balázs 19., női magasugrásban Szabó Barbara 26. lett.