Gunther visszatér Veszprémbe

Az NB II-es Ajka alapembere, Gunther Zsolt a tavaszi idénytől az NB I-es 1. Futsal Club Veszprém csapatát erősíti.

- Gunther régóta érdeklődik a sportágunk iránt, többször elmondta, hogy szívesen kipróbálna magát nálunk. Jelenleg is zajlik a tárgyalás a felek között, végleges megállapodásról így még nem beszélhetek. Zsolt kreatív, technikás játékos. Úgy gondoljuk, hogy rövid időn belül el tudja sajátítani a futsalhoz szükséges alapokat, s hasznunkra lehet. Abszolút beleillik az elképzeléseinkbe, hiszen veszprémi nevelésű sportoló - fogalmazott korábban Rajki Tamás klubvezető, azóta viszont lezárultak a tárgyalások, megállapodás született a felek között.

Gunther Zsolt az 1. FCV-nek adott interjújában elmondta, időre lesz szüksége, hogy belerázódjon a futsal világába, de szerencsére a veszprémieket jól ismeri már a csapatból.

- A futsal sokkal dinamikusabb sport, mint a nagypályás foci, a játékon belül rengeteg variációval. Azon leszek, hogy mielőbb beletanuljak - a futsalban használt labdát még ennyi év futball után is meg kell szoknom - mondta. Hozzátette, labdabiztos játékosnak tartja magát, akinek pályafutását végigkísérte a foci iránti alázat és a küzdeni tudás szelleme.

- A következő időszak legnagyobb kihívásának azt látom, hogy belerázódjak a futsalba, valamint hogy a nagypályás játékkal együtt tudjam csinálni. Abban azonban biztos vagyok, hogy meg fogom tudni oldani ezt a helyzetet – ha valamit elkezdek, azt nem szoktam feladni - tette hozzá Gunther, aki a jövőbeli terveivel kapcsolatban kiemelte: reményei szerint keretbe tudja foglalni futballista pályafutását: Veszprémből indult, itt is szeretné majd egyszer befejezni.

A 32 esztendős labdarúgó 1994. és 2003. között játszott a bakonyi megyeszékhely utánpótláscsapataiban, majd felnőtt együttesében. Később megfordult Balatonfüreden és Hévízen is. 2007-ben igazolt Ajkára, ahol az elmúlt években – védekező középpályásként – alapembere volt az NB II-ben vitézkedő gárdának. Nős, Öskün él feleségével, négy gyermeket nevelnek közösen.