Töreky Balázs utazhat Szingapúrba

Töreky Balázs, a VEDAC kalapácsvetője Moszkvában elért harmadik helyezésével kvótát szerzett a szingapúri I. Ifjúsági Olimpiára.

Töreky Balázs egyéni legjobbját megjavítva 71.89 méterrel végzett a dobogó harmadik fokán, míg a másik veszprémi kalapácsvető, Árvai Krisztián az ötödik helyen végzett.


Töreky Balázs

A két veszprémi atléta óriási csatát vívott egymással, de mivel egy országból csak egy atléta szerezhetett ugyanabban a versenyszámban kvótát, így csak Töreky utazhat Szingapúrba. A VEDAC kalapácsvetője az egyetlen férfi atléta, aki képviselheti hazánkat az I. Ifjúsági Olimpián, rajta kívül négy hölgy, Nguyen Anasztázia, Czúth Réka, Váradi Krisztina és Szabó Diána szerzett kvótát.


Árvai Krisztián

A kiváló teljesítményt nyújtó Árvai Krisztián csupán a kvótaszerzés szabályrendszere miatt marad le az olimpiáról, de ettől függetlenül az elért 5. helyével és 71,46 méteres dobásával a világ közvetlen élvonalába tartozik.


Fertig Fruzsina

A hölgyek versenyében, amiről már szombaton beszámoltunk, a veszprémi Fertig Fruzsina 49,32 méteres dobásával 13 centiméterrel maradt le a döntőről, így neki sem sikerült a kvalifikáció, de ígéretes jövő áll előtte.

Férfi Kalapácsvetés végeredmény

1. DOBKOWSKI Sebastian (lengyel) 77.73 m
2. LAHTINEN Ilmari (finn) 73.80 m
3. Töreky Balázs (magyar) 71.89 m
4. LEHTO Jesse (finn) 71.57 m
5. Árvai Krisztián (magyar) 71.46 m
6. SEDYS Martynas (litván) 71.05 m

A szingapúri magyar küldöttség

Töreky Balázs – kalapácsvetés - 5 kg / 71,89 m
Nguyen Anasztázia - 100 méteres síkfutás / 11,80 mp.
Czúth Réka - magasugrás / 170 cm
Váradi Krisztina - diszkoszvetés / 50,23 m
Szabó Diána - rúdugrás / 180 cm