Magabiztos siker Vácon

A címvédő Telekom Veszprém a papírformának megfelelően nyert 29:22-re a Vác vendégeként a K&H férfi kézilabdaliga hétfői játéknapján.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Először szeretnék gratulálni a hazaiaknak, hiszen jól játszottak. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, nem is volt az. Nagyon nehéz ez a szezon, ezen a héten is három meccset játszunk. Sok játékosunk kapott ma ezért pihenőt. Ma a fiatalokkal és azokkal a játékosainkkal álltunk fel, akik nem szerepeltek annyit az elmúlt időszakban. Őket szerettem volna ritmusba hozni. Örülök, hogy sikerült a mai győzelem.

Ligetvári Patrik: Gratulálok a Vácnak a küzdeni tudásukért. Itt sosem könnyű nyeri. Mi, fiatalok próbáltunk élni a játékperceinkkel. Nem volt sok időnk felkészülni erre a találkozóra, de szerencsére sikerült nyernünk, aminek nagyon örülünk.

Zsiga Gyula: Gratulálok a Veszprémnek. Sok klasszikus hiányzott ma, de így is számos kiváló játékossal érkeztek. Nem igazán tudtunk felkészülni mi sem. Két vereség után vagyunk, próbáltunk egy olyan meccset játszani, amely megalapozhatja a következő találkozók jó formáját. A vereség ellenére pozitív dolgokat fedeztem fel a játékunkban. Ez biztatató a jövőre nézve.

Törteli Koppány: Egy rossz szériából érkeztünk ehhez a meccshez. Igyekeztünk felszabadultan játszani, ezt kérte tőlünk a mester. Úgy érzem többé-kevésbé ez sikerült. A meccs végére elfáradtunk, ezért vétettünk több hibát is a hajrában, emiatt is lett ekkora különbség. Talán a védekezés még nehezebb volt a Veszprém ellen, mint a támadás.

Váci KSE - Telekom Veszprém 22:29 (11:15)

Vác, vezette: Bán, Szloska

Vác: Idrissz Drisszi - Ménfői Attila 2, Roman Csicsikalo 1, Törteli Koppány 4, Petar Topic 4, Koller Tamás 3, Császár Ferenc 2, csere: Ulicsinyi Péter, Vitáris Norbert (kapusok), Darko Pavlovics 2, Tyiskov Mihály, Milan Popovics 4/4, Czene Dávid
Vezetőedző: Zsiga Gyula

Veszprém: Mirko Alilovic - Gasper Marguc 6/3, Ancsin Gábor 3, Schuch Timuzsin, Blaz Blagotinsek 4, Ligetvári Patrik 6, Cristian Ugalde 3, csere: Borbély Ádám (kapus), Lékai Máté 6, Marko Kopljar 1, Fekete Dávid, Schmid Péter
Vezetőedző: Xavier Sabaté

Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3
Kiállítások: 2 perc, illetve 8 perc