Csak a pénz hiányzik

A rájátszás 2. legjobb teljesítményével, több bravúros győzelmet is aratva végül a 4. helyen végzett az NB I/B-ben a VESC férfi kosárlabdacsapata. Az élvonalról hosszú évek óta álmodozó együttesnek profi hozzáállású játékosai, remek edzője és klubvezetése, hűséges közönsége van, egyedül a pénz hiányzik az első osztályú tagság kivívásához.

Molnár István nyolc éve irányítja a veszprémi csapatot, a háttérmunkát pedig Andorka Zoltán, szakosztályvezető végzi. A közös munka évről-évre meghozza gyümölcsét annak ellenére, hogy szinte minden szezonnak egy jelentősen átalakított játékos kerettel vágnak neki.

- Tavaly nyáron három kulcsjátékosunk – Szarvas, Hidi és Mándity – távozott tőlünk, egy teljesen új csapatot kellett építenünk. Év közben annyira összekovácsolódott a társaság, hogy újra a bajnokság élvonalába kerültünk. Meg vagyok elégedve a játékosok hozzáállásával, a szurkolóinknak pedig külön köszönöm, hogy egész évben buzdítottak minket. Még az utolsó mérkőzésen is, amikor már nem volt esélyünk a feljutásra, teltház előtt játszottunk, azt kell mondjam, hogy nagyon jó érzés a veszprémi közönség előtt pályára lépni – vélte Molnár István.

A bajnokság elején csak a legvérmesebb szurkolók remélhették, hogy lesz esélye a csapatnak a feljutásra, de a veszprémi srácok többször felborították a papírformát, és egészen a rájátszás hajrájáig harcban álltak a bajnoki címért.

- A Sopron idegenbeli legyőzése volt az egyik legnagyobb bravúrunk, de a Szeged elleni hazai vereség után is felálltunk a padlóról, nyertünk Egerben és Hódmezővásárhelyen is, ami csapat óriási tartását mutatja. A Bonyhád és a Szeged elleni vereséget nagyon sajnálom, utóbbi mérkőzést meglehetősen furcsa körülmények között veszítettük el, de amilyen feltételekkel a szegediek rendelkeznek, nem csoda, hogy a játékvezetők őket támogatták – utalt Molnár István a bajnokcsapat anyagi támogatottságára és játékos keretére.

- A bajnokság előtt is a Szegedet tartottam a bajnoki cím elsőszámú várományosának, ott minden körülmény adott volt a sikerhez. Sokan kérdezték már, hogy nekünk mire van szükségünk ahhoz, hogy feljussunk az első osztályba, a válaszom egyszerű: tíz millió forintra. Szeretnénk a mostani csapatunkat együtt tartani, ez is csupán pénz kérdése – mondta határozottan Molnár István.

Most kezdődtek el a tárgyalások a játékosokkal, de a végleges keret várhatóan csak augusztus végén alakul ki. Az első osztályhoz szükséges tíz millió forint nem tudni, mikor kopogtat be a csapat ajtaján, de egyvalami biztos: ősztől újra remek kosárlabda mérkőzéseket láthatunk Veszprémben.