Bodó: toltuk magunk előtt a görcsösséget

Bodó Richárd, a magyar férfi kézilabda-válogatott balátlövője szerint görcsösen játszottak, ezért nem tudták fölényesen legyőzni Chile csapatát hétfőn a franciaországi világbajnokságon.

"Hiányérzetünk van, mert a horvátokat el tudtuk volna kapni, de volt egy-két rövidzárlatunk, amit az ellenfelünk kihasznált. Ezt a görcsösséget toltuk magunk előtt, ezért nem tudtuk megtörni a chileieket" - nyilatkozta kedden a MOL-Pick Szeged játékosa.

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27-23-ra, az Eb-harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kaptak ki a roueni C csoportban, Chilét 34-29-re pedig győzték le hétfőn. A következő ellenfelük Szaúd-Arábia lesz.

Bodó elmondta, az eddig megszokotthoz képest teljesen felborul a napirendjük, mert a közel-keleti együttessel szerdán 14 órától játszanak, de igyekeznek alkalmazkodni a szokatlan időponthoz. A balátlövő azt is elárulta, a lehető legtöbb világbajnoki mérkőzést megnézi a televízióban, mert a többi csoport küzdelmei is érdeklik.

"A chileiekről nem volt sok információnk. Igyekeztünk felkészülni, sok újdonságot nem csináltak, de nehéz volt ellenük védekezni, mert ők sem mindig tudták, mit fognak csinálni a következő pillanatban" - mondta Schuch Timuzsin. A Telekom Veszprém beállósa szerint akár négy-öt cserére is szükségük lenne, hogy védekezésben és támadásban is a legerősebb sorral álljanak fel, de ahhoz túlságosan gyors lett a kézilabda, hogy ezt rendszeresen végrehajthassák.

"Vannak periódusok, amikor nagyon jól összeállunk és stabilak vagyunk védekezésben, de akarnak peches időszakok is" - tette hozzá. Schuch megjegyezte, már látszik, hogy a magyar válogatott valószínűleg Svédországgal találkozik a nyolcaddöntőben, ám továbbra is csak a következő mérkőzésre összpontosítanak.


Fotó: MTI

Javier Sabaté szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a Chile elleni találkozón nem védekeztek a legjobban, de támadásban egyre jobban teljesítenek.

"Nagyon boldogok vagyunk, hiszen megvan az első győzelmünk. Nagy Lászlón kívül minden játékosunk bevethető, és igyekszünk mindenkit a lehető legfrissebb állapotban tartani" - tette hozzá a spanyol edző.

Kifejtette, a nyolcaddöntőben már a bokasérülés miatt hiányzó csapatkapitányra is szüksége lenne a csapatnak, attól viszont nem tart, hogy Juhász Ádám - aki mindhárom eddigi meccset szinte végigjátszotta - elfárad az egyenes kieséses szakaszra, mert fiatal, és remek állapotban van fizikálisan.

Bodó Richárd ennek kapcsán megjegyezte, nyilván jólesne egy kis pihenés a 20 éves tatabányai szélsőnek is, de viszi előre a szíve, és ha fáradt lesz, azt Sabaté kapitány észre fogja venni.

Sabaté Szaúd-Arábia együtteséről elmondta, "nyernünk kell, és világos, hogy mi vagyunk az esélyesek, de nem rossz csapat a következő riválisunk, amely ellen nem jó játszani."

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged beállója úgy fogalmazott, az első és a második csoportmeccsükön a csapattársai nem használták ki őt a pályán úgy, ahogyan szerette volna, de hétfőn már nem volt ezzel probléma.

A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes pénteken Fehéroroszország együttesével zárja a világbajnokság első fázisát.