Kikapott az 1.FCV az éllovastól

Magabiztosan nyert a listavezető Győr az 1. FVC ellen 4-1-re a futsal NBI hétfői játéknapján.

Magyarország legjobb futsalcsapata, a bajnoki címvédő és listavezető, újdonsült Magyar Kupa győztes Győr látogatott Veszprémbe az első osztályú bajnokság hétfői játéknapján. Az ötödik helyen álló 1. FCV amúgy sem könnyű helyzetét tovább nehezítette, hogy a sérüléssel bajlódó Finta Péter és Fehér Krisztián mellett válogatott házi gólkirályára, Tatai Józsefre sem számíthatott eltiltás miatt.

Látványos koreográfiával készült a rangadóra a „B-közép”, amely remek hangulatot teremtett a kezdésre. Élvezetes, lüktető játékot hozott az első felvonás. A veszprémiek egy pillanatra sem ijedtek meg esélyesebb riválisuktól. Az első lehetőség is a mieink előtt adódott, a 2. percben Boromisza Gábor lövését fogta Tóth Gyula. A Madarász-csapat agresszívan letámadott, s labdaszerzésekből próbált minél gyorsabban felérni a kisalföldiek kapujához.

A játékrész derekánál nagy lehetőség adódott a vendégek előtt: ketten vezethették Schmidmajerre a játékszert, aki nagy bravúrral avatkozott közbe. Másodpercekkel később pedig Seidler lövése szállt kevéssel mellé. A veszprémiek erejéből egy-egy tetszetős támadásra is futotta. A 12. percben gyönyörű összjáték végén Boromisza Dániel lőtt kapura, de Tóth ismét a helyén volt.

A játékrész hajrája a vendégeké volt. Seidler és Constantino kísérletét követően is a kapufa mentette meg a mieinket a góltól, majd Schmidmajer fogott ki ismét a zöld-fehéreken. Mindössze huszonkét másodperc volt a szünetig, amikor egy újabb szépen kijátszott lehetőség végén a rutinos Juanra vezetéshez juttatta az ETO-t (0-1).

Kiválóan kezdte a második felvonást a házigazda. Füzy jobb oldali beadását követően Gulyás lőtte ki a bal alsó sarkot (1-1). A folytatásban is nagy iramban zajlott a találkozó, Tar akár a vezetést is megszerezhette volna, de Tóth szögletre mentett. A 26. percben még nagyobb lehetőség adódott Tar előtt, aki ordító helyzetben rosszul találta el a játékszert, így oda lett a lehetőség. Nem úgy a túloldalon: a gyors kontra végén Constantino helyezett higgadtan a hálóba (1-2).

Fél óra elteltével a Veszprém végezhetett el ígéretes szabadrúgást. Harnisch azonban lefülelte az átadást, aki meg sem állt Schmidmajer kapujáig, s gólra is váltotta a lehetőséget (1-3). Három perccel később Boromisza Gábor lökésért megkapta a második sárgáját, s az azzal járó pirosat. A Madarász-csapat azonban hősiesen állta a győri rohamokat, s kivédekezte a kétperces emberhátrányt.

A hajrában mindent elkövettek a veszprémiek a szépítésért, de kapusukat lehozva, öt a négy ellen sem jártak sikerrel. Három másodperccel a vége előtt aztán Davide tette fel csapata teljesítményére a pontot, azzal, hogy a megszerzett labdát az üres hazai kapuba emelte (1-4).

1. Futsal Club Veszprém - Rába ETO 1:4 (0:1)

Veszprém, vezette: Wittner, (Kovács G., Újhelyi)

Veszprém: Schmidmajer - Bognár P., Boromisza D., Boromisza G., Füzy, csere: Spandler (kapus), Erdősi, Gulyás, Hoffer, Petróczi, Márton, Püspök, Tar
Vezetőedző: Madarász János

Győr: Tóth Gy. - Juanra, Constantino, Davide, Sáhó, csere: Matkovics (kapus), Bognár B., Dávid, Drahovsky, Gémesi, Harnisch, Seidler, Tama, Vas
Vezetőedző: Marcos Angulo

Gólszerzők: Gulyás a 22. percben, illetve Juanra a 20., Constantino a 26., Harnisch a 31., Davide a 40. percben,
Piros lap: Boromisza G. a 34. percben.