Császár a csoportkör gólkirálya, a Szeged kapta a legkevesebb gólt

Császár Gábor lett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének gólkirálya, a MOL-Pick Szeged pedig a legkevesebb kapott góllal büszkélkedhet.

Az európai szövetség (EHF) kedden nyilvánosságra hozott statisztikai összesítőjéből kiderül, hogy a svájci Kadetten Schaffhausen magyar válogatott irányítója 14 mérkőzésen 84 alkalommal volt eredményes. A góllövőlista második helyén a Paris Saint-Germain német légiósa, Uwe Gensheimer végzett 83 találattal, a harmadik pedig - holtversenyben - Momir Ilic, a Telekom Veszprém szerb balátlövője lett 77 góllal.

A MOL-Pick Szeged 350 kapott góllal bizonyult a legjobban védekező csapatnak, ebben a rangsorban a Veszprém negyedik lett (365).

A csoportkör mérkőzésein 9807 gól született, ez 55,72-es átlagot jelent.

Hét meccsen volt több mint 10 ezer néző, a csúcsot a horvát PPD Zagreb és a szlovén Celje találkozója jelentette 11 500 szurkolóval.

A magyar csapatok közül a Veszprém éppen a zágrábiakkal, a Szeged pedig a dán Bjerringbro/Silkeborggal találkozik a nyolcaddöntőben. A Schaffhausen nem jutott tovább csoportjából, ahogyan Iváncsik Tamás együttese, a norvég bajnok Elverum sem.