Szombaton és szerdán a szlovákok ellen

A magyar női kézilabda-válogatott szombaton Debrecenben, szerdán pedig Pozsonyban lép pályára a szlovák csapat ellen a decemberi németországi világbajnokság selejtezőjében.

A párharc során a magyar együttesben sérülés miatt Tomori Zsuzsanna, Szucsánszki Zita, Hornyák Dóra, Erdősi Ildikó és Kovács Anna sem léphet pályára, az idény végén kisebb-nagyobb problémákkal küzdő Zácsik Szandrára, Klivinyi Kingára, Kovacsics Anikóra és Görbicz Anitára viszont számíthat a szakmai stáb.

A magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, biztatónak tartja a párharc előtt, hogy csapata pénteken, zárt kapus találkozón 31-21-re legyőzte Romániát.

"Talán a románok elleni mérkőzésen védekezett eddig a legjobban a válogatott, amióta kapitány vagyok. Koncentráltan készülünk a szlovákok ellen, a kapunk előtt jó lenne ismét azt a teljesítményt nyújtani, mint a felkészülési találkozón, hiszen nem is lehet más a cél, mint a vb-kvalifikáció kivívása" - nyilatkozta a dán edző.

Siti Beáta másodedző hozzátette, a játékosok remekül dolgoznak, egyre inkább meg tudják valósítani védekezésben, támadásban és helyezkedésben is, amit Rasmussen kér tőlük.


Fotó/ MKSZ: Kovács Anikó

"A szlovákokról tudjuk, hogy a napokban Svájccal mérkőztek, egy korábbi felkészülési tornájukról pedig elemeztük a felvételeket is. Többféle védekezést játszanak, viszont nem egyszer meglepő dolgot húznak, nem mindig tudatosan, így mindenre oda kell figyelnünk minden szituációban" - közölte, de hangsúlyozta, hogy elsősorban saját magukra összpontosítanak a párharc során.

A szlovákok 25-23-ra győzték le Svájcot edzőmérkőzésen, ám Dusan Poloz szövetségi kapitány korántsem volt elégedett.

"Kifejezetten rosszul játszottunk, a tudásunk ötven százalékát is alig értük el, így jelentősen előre kell lépnünk. Ahhoz, hogy legyen esélyünk a magyarok ellen, szinte meg kell halnunk a pályán Debrecenben és Pozsonyban is" - nyomatékosította.

A két csapat eddig 18 mérkőzést játszott egymással, két döntetlen mellett 15 alkalommal a magyarok, egyszer pedig a szlovákok győztek. Legutóbb a tavalyi Európa-bajnokság selejtezőjében találkoztak, akkor a magyarok hazai pályán 13, idegenben pedig kilenc góllal nyertek.

A házigazda németeken kívül már Norvégia, Dánia, Hollandia, Franciaország, Angola, Tunézia, Kamerun, Japán, Kína, valamint a Koreai Köztársaság együttese is biztosította részvételét a vb-n.