Második lett a Padányi kézicsapat a diákolimpián

Négy nap, 1500 sportoló, több, mint 100 csapat, 6 sportág és milliónyi élmény. Így ért véget a 30-ik, jubileumi összevont Diákolimpia Országos Döntő Debrecenben, ahol a Veszprém megyei versenyzők is remekeltek. A Főnix Csarnokhoz kilátogatók sportági bemutatókon, gyermekprogramokon és közönségtalálkozón is részt vehettek.

Izgalmas versenyek és színes programok várták a Diákolimpia® Országos Döntőjére kilátogatókat Debrecenben. A 30 éves évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat keretében 1500 fiatal versenyzett 6 sportágban: labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, atlétika és úszás. A diákok több mint 100 csapatban és egyénileg mérhették össze tudásukat.

-

A Veszprém megyei versenyzők is kiválóan szerepeltek: a lányok IV. korcsoportos kézilabda versenyében a veszprémi Padányi Katolikus Iskola tanulói a dobogó 2. fokára léphettek, míg a fiúk IV. korcsoportos röplabda versenyében a sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola szintén a 2. helyet szerezte meg, ráadásul Fekete Szabolcs kapta meg a legtechnikásabb játékos, míg Iványi Gergő az MVP különdíjat.

A június 21. és 24. között zajló rendezvény házigazdája a megalakulásának szintén 30-ik jubileumát ünneplő Magyar Diáksport Szövetség volt. Az esemény lebonyolítását segítette Debrecen Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem és Sportközpont.

A négy napos verseny igazi fesztivállal és feledhetetlen élményekkel ért véget június 24-én, a versenysorozatot és a közös ünneplést a Children of Distance koncertje zárta.

Eredmények

Kézilabda
IV. korcsoport, lányok:

1. helyezett: Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola
2. helyezett: Padányi Katolikus Iskola, Veszprém
3. helyezett: Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda, Balatonboglár

Röplabda
IV. korcsoport, fiúk:

1. helyezett: Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola
2. helyezett: Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg
3. helyezett: Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Legjobb „előkészítő”: Pásztor Martin (Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola)
Legjobb „ütő”: Szabó Vilmos (Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola)
Legtechnikásabb játékos: Fekete Szabolcs (Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg)
MVP: Iványi Gergő (Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg)