U21-es vb: az 5-8. helyért folytatjuk

Hosszabbításban egy gólos vereség a spanyol válogatottól, így az 5-8. helyért folytathatjuk.

Heroikus küzdelemben, hosszabbítás után egy gólos vereséget szenvedett a magyar férfi junior válogatott a korosztályos Európa-bajnok spanyoloktól az algériai U21-es világbajnokság negyeddöntőjében. Az első félidőben a spanyolok már a 7. percben öt góllal vezettek, míg a magyar együttesnek nem sikerült gólt szereznie. Az áttörést Török Ádám találata hozta meg, és ezt követően kezdett felzárkózni Gyurka János csapata. Az első játszma háromgólos előnnyel zárult a hispánok javára. A folytatásban sem változott sokat a játék képe, ellenfelünk uralta a játszmát, csupán a 20. percben Ligetvári Patrik találatával sikerült egy gólos fölényt kialakítania a mieinknek. A finisben újra döntetlent jelzett az eredményjelző, így hosszabbítás következett, ahol a spanyolok bizonyultak jobbnak. Fantasztikusan játszott a magyar válogatott, akik július 29-én az 5-8. helyért szállnak harcba Tunéziával.


Fotó: IHF

Férfi U21-es világbajnokság, negyeddöntő:
MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 29-30 (12-15, 24-24)

Chéraga, játékvezetők: Kurtagic, Wetterwik (svédek).

MAGYARORSZÁG: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Molnár, Fekete D. 3, Varju 1, Ubornyák, Szakály, Füzi 4, Schmid, Ligetvári 6, Kovács M. 1, Szita 1, Gábor, Tóth A. 3, Győri 9, Török 1. Szövetségi edző: Gyurka János.
SPANYOLORSZÁG: Gonzalez, Marquez 5, Dujshebaev 4, Bazan 3, Nieto, Oliver, Rio, Odriozola 3, Munoz de la Pena 2, Castro 2, Fernandez A. 1, Folques, Gomez 7, Fernandez F. 2, Ledo 1. Szövetségi edző: Javier Martin Sanz.
Kiállítások: 14, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/3.

A negyeddöntő további eredményei:
FRANCIAORSZÁG-MACEDÓNIA 33-17 (14-9)
TUNÉZIA-NÉMETORSZÁG 21-27 (11-14)
DÁNIA-OROSZORSZÁG 38-31 (15-12)

További program, július 29., szombat:
Helyosztók (5-8.helyért):
13:30 Macedónia-Oroszország
16:00 Tunézia-Magyarország

Elődöntők:
18:30 Franciaország-Dánia
21:00 Németország-Spanyolország

A magyar férfi junior válogatott kerete

Kapusok: RÓZSAVÖLGYI Gergő (Balatonfüredi KSE), PÁSZTOR Imre (Balmazújvárosi KK)
Jobbszélsők: SZAKÁLY Benedek (Telekom Veszprém), VARJU Martin (Csurgói KK)
Jobbátlövők: TÓTH Attila (Csurgói KK), TÖRÖK Ádám (NEKA)
Irányítók: SCHMID Péter (Telekom Veszprém), UBORNYÁK Dávid (Telekom Veszprém)
Beállók: FÜZI Dániel (Eger SBS Eszterházy), KOVÁCS Márk (Sport36-Komló)
Balátlövők: GÁBOR Marcell (NEKA), GYŐRI Mátyás (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Telekom Veszprém)
Balszélsők: FEKETE Dávid (CYEB-Budakalász), MOLNÁR Balázs (Telekom Veszprém)

Szövetségi edző: GYURKA János
Edző: KOPORNYIK Zsolt

 

További cikkek

Junior-vb: a legjobb nyolc között a junior válogatott
A magyar férfi junior válogatott hosszabbításban egy góllal győzte le az eddig veretlen Szlovéniát az algériai világbajnokság nyolcaddontőjében. Szlovén vezetéssel kezdődött a találkozó, azonban Gyurka János együttese már a 4. percben megfordította az eredményt, amely kitartott az első játékrész lefújásáig. A szünetre kétgólos előnnyel mehettek a mieink. A folytatás már kiegyenlítetteb mérkőzést mutatott, egygólos különbséget alakítottak ki a csapatok, majd nem sokkal a vége előtt a szlovénok voltak előnyben, de Varju Martin jobbszélről betalált az ellenfél kapujába, meghozva ezzel az egyenlítő gólt. Döntetlennel végződött a második játszma, így hosszabbítás következett, ahol Füzi Dániel egy perccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt, így a magyar válogatott bejutott a legjobb nyolc közé.
Junior-vb: csoportharmadikként a nyolcaddöntőben
A magyar férfi junior válogatott kilenc góllal győzte le Feröer-szigeteket az algériai világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén. Gyurka János együttese hatgólos előnnyel vonulhatott a szünetre, a második félidőben pedig kilencgólos fölényt sikerült kialakítani. A magyar csapat harmadik helyen zárta a csoportkört, és bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol az eddig veretlen szlovén válogatottal folytatják a mieink.
Ljubomir Vranjes nem számít Aron Pálmarssonra
Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője a következő idényben nem számít az izlandi Aron Pálmarsson játékára.