Szomszédvári rangadó

Ha helyén lesz a Veszprémi Kézilabda Kft. spílerek szíve november negyedikén (szombat, 18 óra), a Telekom Veszprém U20 elleni városi rangadón kézben tarthatják az irányítást.

A mieink az NB I/B Nyugati-csoport előző fordulójában, két győzelem után kikaptak a Vecsés SE-ÉL Team otthonában (40-33). Az előzetesen is nehéznek ígérkező derbin nem számíthattak a megbetegedett Szobol Zsoltra és Márton Balázsra, de nem elsősorban emiatt maradt el a meglepetés. Az első félidőben kishitűek voltak, temérdek hibát vétettek. Mivel nem hozták a várt szintet, a rutinos ellenfél – tizennégy gólos különbséggel – átszáguldott rajtuk. A fordulást követően a nagyban feljavult bakonyiak fiatalos lendülettel, s nem utolsósorban eredményesen támadtak, a padlóról felállva volt tartásuk, míg a produkciójukban akadtak bíztató jelek.

A világhírű helyi klub „kistestvére” két diadallal kezdett a másodosztályban, ám a következő négy játéknap során csak egy pontot szereztek. Az egyik legjobbjuk, Szakály Benedek jelenleg vezeti a blokk góllövőlistáját. Az aktuális tabellán a Veszprémi Kézilabda Kft. a tízedik, a leendő, ugyancsak ötpontos vetélytárs pedig a tizenegyedik.

Haszilló Gergőék tisztában vannak azzal, hogy a presztízsmérkőzésig sok mindenben kell javulniuk, mert csak úgy kontrollálhatják a várhatóan kemény csatát, a hatvan percnyi küzdelmet. Amennyiben az utasításokat betartva, kellő agresszivitással játszanak és minimálisra csökkentik a (ki nem kényszerített) hibáik számát, akkor uralhatják az összecsapást. – A saját stílusunknak megfelelő ritmust diktálnánk, így lenne esélyünk arra, hogy jó felfogásban és önbizalomtól telve kézilabdázzunk. Szigorú védekezéssel, illetve okos és fegyelmezett támadásokkal szolgálnánk. Fontos, hogy a befejezéseink pontosak legyenek és az áhított sikerhez mindenki hozzátegye a magáét. Természetesen szeretnénk élni a lehetőséggel, de tudjuk, hogy a Március 15. utcai teremben nehéz dolgunk lesz a „szomszédváriakkal” – vallották be a VKKFT-sportolók.