Elismerést érdemelnek

Jól végezte a dolgát a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoport hétvégi játéknapján; úgy tűnik, hogy az újabb győzelemnek örvendett, egységes csapat megtalálta a nyerő formulát.


Fotó: archív

A hazaiak esélyesként várhatták a mérkőzést, egyrészt, az elmúlt időszakban felfelé ívelő formát mutattak, másrészt, a másodosztályú blokkjuk utolsó helyezettje érkezett a királynék városába. Együttesünk elbírta az ilyenfajta nyomást, ha úgy tetszik, rendkívül komolyan vették a bajnokit. Motiváltan és egymásért is küzdve, folyamatosan növelték az előnyüket, az elsőtől az utolsó percig domináltak. A vendégek nem tudtak mit kezdeni velük, hiszen az első félidőben is okosan és energikusan iparkodtak, sok mindent kiadtak magukból. A fordulás után is nagy önbizalommal viaskodtak, az attakjaikat gyakran nem lehetett megállítani. Elhitték, hogy az őszi teljesítményüknél többre képesek, nem hiányzott belőlük a vállalkozó-kedv, s kihasználták az ellen hibáit. Miként a jegyzőkönyvi rész is mutatja, Márton Balázsnál átszakadt egy lelki gát, ontotta a gólokat, akárcsak a sérüléséből nemrég visszatért Heiczinger Zsolt, aki úgy kellett a gárdának, mint egy falat kenyér. A Vágó-tanítványok később is mentek-akartak, próbáltak magas fordulatszámon pörögni, de a tekintélyes előnyük birtokában, bizonyos helyzetekben már nem voltak oly’ pontosak. A hatodik helyre fellépett mieink az összecsapáson egy újoncot is avattak: Bendicsek Ákos egy találattal esett át a tűzkeresztségen.

Vágó Attila: A kezdő sípszó előtt felhívtam a srácok figyelmét, hogy a mostanság mutatott jó produkciójuknak akkor lesz igazán értelme, ha a mai, kötelezőnek mondott derbit is hozzák. Örülök, hogy sikerült végig kézben tartaniuk az irányítást. Azt gondolom, hogy együtt vagyunk és szeretnénk tovább folytatni a pontgyűjtő „körutunkat”.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Csurgói KK U20 37-24 (20-12)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Fibec, Herbák.

Veszprém: Andorka – Szmetán P. 1, Kreisz 4, Tóth M., Heiczinger 8, Márton 10/2, Hári 2. Csere: Sneider (kapus), Füleki, Éles 6, Kovács 1, Árpási 3, Szöllőskei 1, Lovas, Bendicsek 1. Vezetőedző: Vágó Attila.