Csak megszorongatni tudta a Tatabánya a Veszprémet

A szünetben még hátrányban volt, végül azonban háromgólos sikert aratott Tatabányán a címvédő Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I vasárnapi játéknapján.


Fotó: Vörös Dávid

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Elégedett vagyok a mai mérkőzéssel, és azt gondolom, hogy egyáltalán nem volt meglepetés a Tatabánya jó játéka. Ha az ember annyi meccset megnéz róluk, mint amennyit én néztem, jól látható lesz, hogy milyen kiegyensúlyozott teljesítményre képesek. Legyen az ellenfél akár a Dabas, akár a Chambery. Olyanok, mint egy kaméleon. Mindig tudnak az aktuális ellenfelük szintjén játszani. Így megy ez az egész szezonban. Ma is jól játszottak, keményen védekeztek és a kapusuk is remekül teljesített. A támadó soruknak is meg voltak a lehetőségei, de ma kifejezetten a védelmük remekelt. A csapatom a pályán töltött minden egyes percben harcolt ma, nem számított, hogy éppen ki játszik. Nyerni akartak. A végén sikerült is győznünk, és azt gondolom, hogy megérdemelten tettük azt. Örülök a nyertes mérkőzésnek és a két pontnak. William sérülése aggasztó. Természetesen még hátra vannak a vizsgálatok, de egy időre biztosan kidőlt. Azt hiszem elszakadt az Achillesze.

Iman Jamali: Természetesen én is szomorú vagyok William sérülése miatt, ahogy mindenki. Nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel, azt gondolom, hogy tudok ennél sokkal jobban is játszani, ahogy azt már párszor bizonyítottam. Örülök a győzelemnek. A végén sikerült nyerni, és ahogy Vranjes mester is elmondta, csapatként küzdöttünk a pályán az egész mérkőzés alatt. Nehéz a Tatabánya ellen játszani, mivel nagyon kemény a védelmük, valamint hazai pályán rendkívül erősek. Tudtuk, hogyan fognak játszani, hiszen az elmúlt hét során többször is elemeztük a játékukat videóval. Ma a védelmünk jó volt, és a kapusunk is remekül védett. Örülök a két pontnak.

Vladan Matic: Gratulálok a Veszprémnek. Világklasszis csapat, és ma meg kellett villantaniuk a világklasszis teljesítményt, hogy le tudjanak győzni minket. Hiányzik még egy kis rutin, hogy a hozzájuk hasonló csapatokat is meg tudjuk verni. A második félidő első 10 percében nem szereztünk gólt, és kihagytunk két hetest is. Ott beállt az 5 gólos különbség, ami nekik elég volt. Mindent megtettünk, harcoltunk végig, amit ez a közönség meg is érdemel. Azt gondolom, hogy ha így folytatjuk, akkor jó úton vagyunk. Látszik, hogy a Juhász Ádám, Bozovic, Grigoris hármasból hiányzik a rutin. Ilyés Ferenc is ott volt, de persze ő csak egy játékos. Ennek a fiatal gárdának sok ilyen meccs kell, ahol pontos taktikával játszhatnak, és tudják, hogy mikor kell lőni, mikor kell passzolni vagy mikor kell kapura törni. Le a kalappal a csapatom előtt, mindent megtettünk, megyünk tovább.

Ilyés Ferenc: Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten győztek ma. Sok munkára van szükségünk, fiatal a társaság és van potenciál a csapatban. Jól látszott a mérkőzésen, hogy amikor elkaptunk a fonalat akkor döntetlenre tudtuk hozni a meccset. Amint hullámvölgybe kerültünk, a Veszprém gátlástalanul kihasználta, mi pedig csak futottunk az eredmény után. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagy erőfeszítésre késztettük ezt a Veszprémet, amely tényleg a legjobb játékosaival állt fel ellenünk, megtisztelt minket vele. Dolgoznunk kell tovább, és remélem, hogy jövő héten is hasonló játékkal rukkolunk elő, és lesz esélyünk a Szeged ellen. Megtesszük a legtöbbet és meglátjuk mi lesz belőle.

Grundfos Tatabánya KC – Telekom Veszprém 28:31 (16:15)

Grundfos Tatabánya KC: Székely, Iancu – Bozovic 1, Pásztor 3, Vujovic 6, Juhász 2, Sipos, Harsányi 4, Ilyés 2, Grigoras 1, Dénes, Szöllösi 2, Vranjes 2, Vrankovic 5, Rosta, Fekete

Telekom Veszprém: Mikler, Alilovic – Manaskov 5, Schuch, Ilic 6, Gajic 4, Nilsson 4, Nagy 4, Accambray 4, Győri 1, Ancsin, Blagotinsek, Jamali 1, Lékai 2, Ligetvári

Hétméteresek: 9/6 ill. 2/1
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc