Szoros eredmény a ZTE ellen

A szervezetten játszó veszprémiek végig egyenrangú ellenfelei voltak az egy góllal diadalmaskodó, elsőosztályú zalai csapatnak.

A hazai csapat az első félidőben több helyzetet alakított ki, amelyeket vagy a veszprémi kapus védett vagy a védők blokkolták. A Veszprém FC-nek két nagyobb helyzete adódott, mindkettőnél Karakai András került helyzetbe. Az elsőnél leshelyzet miatt állították meg az akciót, a másodiknál kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt.

A második félidőben is egyenrangú partner volt a Veszprém, mezőnyben sokszor tudták érvényesíteni a saját játékukat, többször sikerült gyors rövid passzokkal, kevés érintéssel kihozniuk a játékszert a saját térfelükről. A Veszprém az osztálykülönbség ellenére nem fáradt el, és a mérkőzés végén is eljutott az ellenfél kapujáig, de ezekből a helyzetekből csak egy Babik lővés volt említésre méltó, amely a védők lábai között a kapu közepébe tartott.

Csank János: Egy jól felkészített, jól védekező csapat a Veszprém, látszik, hogy a játékosaik képzettek. A mérkőzés maximálisan szolgálta a felkészülésünket.

A gól krónikája:
51' Kiss cselezte el a hazaadott labdát, Wittman az üres kapuba passzolt 1-0.

Pénteken 10 órától kerül sor az NB2 sorsolására, majd szombaton 11 órától ismét felkészülési mérkőzést játszik a VFC, hazai pályán a Kaposvölgye lesz az ellenfél.

Végleges játékoskeret a hétvégére várható.

Zte fc - Veszprém FC 1:0 (0:0)

Zalaegerszeg, 400 néző

ZTE FC: Sipos - Kocsárdi, Miljatovic, Varga R, Panikvar - Máté, Kamber, Prince, Balázs - Illés, Pavicevic.
2. félidei csapat: Sipos, Kovács G., Bogunovics, Varga R, Szalai T., Delics, Magasföldi, Ivancsics, Wittman, Hayne, Horváth A. Edző: Csank János

Veszprém FC: Kiss(75' Kádár) - Kollár (69' Szőllőskei), Pálfi, Fehér, Leitold - Garai (69' Foki), Boromisza, Tatai, Kalcsó - Finta (63' Babik), Karakai (69' Czvetkó). Edző: Orbán Tamás