Ünnepi játékkal készülnek

Győzelemmel búcsúztatná az esztendőt a Veszprémi Kézilabda Kft. december tizenhatodikán (szombat, 18 óra), ha a tabellát vesszük alapul, akkor a mieink valóban javíthatnak a mérlegükön.

Ha kicsivel rátermettebbek és jobban hisznek a képességeikben, akkor az NB I/B Nyugati-csoportban érdekelt gárdánk hétvégén diadalittasan tér haza a Százhalombattai KE otthonából (20-20). Az első félidőben a vendégek kihasználták az ellenfél hibáit, s mert Andorka-kapus is pompásan védett, a nagyszünet előtt hét góllal is vezettek. Minden adott volt, hogy folytassák a mostanság mutatott jó sorozatukat, ám hiába a felfelé ívelő forma, a fordulás után fordult a kocka. A bakonyiak leblokkoltak, a legtöbben bátortalanul passzolgattak, a kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat: a hazaiak másfél perccel a vége előtt két “fával” mentek. Szerencsére Éles Benedekék a végén megmutatták, hogy nem szabad őket leírni…

Vágó Attila vezetőedző már a lefújáskor kitért arra, hogy a rutintalanságukból fakadó hibákat tavaszig kijavítanák, de a híveik aligha vennék zokon, ha már a héten bizonyítanák, miszerint ennél több van bennük. Ezúttal a Grundfos Tatabánya KC U20 érkezik a Március 15. utcai csarnokba. Mivel a mieink – öt sikerrel, két döntetlennel és öt „zakóval” – jelenleg hatodikak, esélyesebbek a tizenkettedik helyet – három győzelemmel és kilenc vereséggel – elfoglaló Komárom-Esztergom megyeieknél. Az általában a Bagi Gergely, Rozner Kevin és Rosta Miklós tolta vetélytárs eddig a Pécsi VSE-vel (23-20), a Nemzeti Kézilabda Akadémiával (25-22) és a Csurgói KK U20-al (20-22) bánt el.

Ami üdvözítő, hogy Szmetán Péterék minden találkozón tanulnak valamit, természetesen a battai fellépésük is szolgált tanulsággal. Tisztában vannak azzal, hogy a védekezésük most is nagyban meghatározhatja az előadásuk képét, ha hátul magas szinten teljesítenek, akkor a saját kézilabdájukat pontosan, illetve eredményesen játszhatják. A múlt heti, gyenge helyzetkihasználás miatt van bennük hiányérzet, de okultak a hibáikból, szombaton fegyelmezett és gólra törő támadásszövésekkel rukkolnának elő. – Mivel az év végére összeállt a csapatjátékunk, megígérhetjük, hogy lesz ez – a múltkorinál – jobb is. Persze szó sincs elbizakodottságról, egyszerűen minden erőnkkel azon leszünk, hogy betartsuk az előzetesen megbeszélteket. Így tudnánk a szurkolóinknak igazán kellemes ünnepeket kívánni – mondták a veszprémi kézilabdázók.