Csak bátran és pontosan

Miután a Veszprémi Kézilabda Kft. megőrizte az év végén mutatott formáját, harci szellemét és optimizmusát, február harmadikán (szombat, 18 óra) meglepetést okozna az NB I/B Nyugati-csoport „tavaszi” nyitányán.

A mieink jó passzban fejezték be a másodosztályú küzdelemsorozat első felvonását, a remek hajrájuknak köszönhetően – hat győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel, tizennégy szerzett ponttal – az ötödik helyről vonulhattak a téli pihenőjükre. A fiatal átlagéletkorú csapat januárban is megsüvegelendő teljesítménnyel rukkolt elő, ugyanis a Liga-kupa A-csoportjában idegenben fektette két vállra a Sport36-Komlót (27-29), míg a szintén élvonalbeli Váci KSE-vel szemben két vállalható vereséget szenvedett el: itt 28-33-ra, ott 24-25-re kapott ki. A holt idényben megejtett felkészülésüket jól szolgálta a hazai teszttornájuk is, ahol a ContiTech FKSE-Algyő, a Pick Szeged U20 és a KK Ajka mattolását követően magabiztosan lettek elsők. Ezen derbiken mindenki szereplési lehetőséget kapott. Mivel a pályára lépett sportolók hozzáállására nem lehetett panasz, a szakvezetés elégedett volt a látottakkal. Mint megtudtuk: az elvégzett közös munka hasznosnak tekinthető, a játékosokat a mini-alapozás során megdolgoztatták, illetve a fizikai erőgyűjtés közben a taktikai elemeket is átvették.

A játékoskeretben történtek kisebb változások: az irányító-lövő Sótonyi Áron a Telekom Veszprém U20-ból, míg a kapus Szász Zsolt a Pénzügyőr SE-ből tette át a székhelyét az egyesületbe. Jó hír, hogy Csirke Balázs felépült a súlyos sérüléséből, sajnos ugyanez nem mondható el a rutinos Szobol Zsoltról, ráadásul Szöllőskei Gergő bokaszalag szakadás miatt dőlt ki a sorból.

A sikerért küzdeni tudó és akaró spílerekkel rendelkező veszprémiek (…közöttük az ősz végén pompás volt az összhang) hétvégén azt a PLER-Budapestet látják vendégül a Március 15. utcai teremben, akiktől a bajnoki rajton 25-20-ra kikaptak a fővárosban. Akkor a vártnál gyengébb támadásszövéseknek volt betudható, hogy az együttesünk nem tudott örömet szerezni a híveinek. A bakonyiak az első félidőben vezettek ugyan egy-két góllal, ám a feljutásra apelláló ellenfél megfordította az állást. A vetélytárs az őszt – tíz győzelemmel és három vereséggel – a harmadik pozícióban fejezte be, csak a második Agrofeed ETO SZESE-től, a negyedik Szigetszentmiklósi KSK-tól és a nyolcadik Százhalombattai KE-től kaptak ki.

- Bízunk abban, hogy a tapasztalt játékosokat felvonultató ellenfelet szoros csatára kényszerítjük. Mivel a szeptemberi találkozónkhoz képest sokat fejlődtünk, nem lenne ellenünkre meglepetést okozni – mondta Vágó Attila vezetőedző

Ehhez bátorság, pontosság és magabiztosság szükségeltetik, illetve egyenletes produkció. Egészséges kockázatvállalással siker koronázhatja az elképzeléseiket (…jó védekezéssel megteremthetik a könnyű gólok feltételeit, kihozhatják magukból a legtöbbet) – egyszerűen el kell hinniük, hogy képesek megcsinálni.