Laza évkezdés

Nem tette próbára a Váci KSE a Telekom Veszprémet, a hazaiak játszi könnyedtséggel nyertek 42:21-re.

A mérkőzést egyperces néma csenddel kezdték, Marian Cozmára emlékeztek, a kilenc éve tragikus körülmények között elhunyt egykori veszprémi játékosra.

A meccset gyors iramban kezdték a felek, a veszpérmiek nehezen rázódtak bele a mérkőzésbe, a sok eladott labdát pedig kihasználta Skaliczki László csapata (9. perc 3-4). A folytatásban aztán magára talált a hazai együttes, egy 8-0- s sorozatot produkálva elhúztak az ellenféltől és gyakorlatilag el is döntötték a két pont sorsát. A szünetben már kilenc góllal vezetett a Telekom (20-11) és a fordulás után bár volt egy fellángolása a váci csapatnak, nyolc gólnál közelebb így sem tudtak a címvédőhöz férkőzni, akik még eggyel magasabb fokozatba kapcsoltak és végül kétszer annyi gólt dobtak, mint ellenfelük.


Képgaléria a cikk végén

A Telekom 42:21-re nyert az idei év első hazai mérkőzésén, ami jó önbizalom növelés volt a Kiel elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után és a Meshkov Breszt elleni hazai összecsapás előtt.

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Volt pár dolog, amit szerettünk volna ma megvalósítani, amit sikerült is véghez vinnünk. Fontos volt, hogy Kent Robin Tönnesen játsszon és Lékai Máté és Petar Nenadic egyszerre legyen a pályán és összecsiszolódjanak. Nem tökéletes még, de egyre jobb. Védekezésben kiválóak voltak, és a támadással is elégedett vagyok, jobb volt mint a Kiel elleni mérkőzésen.

Borzas Uros: Sokáig jól tartotta magát a váci csapat, elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, köszönöm a mesternek a játékperceket. Az első félidő elején sok volt az eladott labdánk, sok lerohanás gólt kaptunk.

Skaliczki László: Jó sebességet menő Veszprém volt, a beálló megfékezéséből, remek védekezésből végig tudta vinni játékát. Erre tulajdonképpen 10 perc után nem volt válaszunk. Szétesett a játékunk, türelmetlenek lettünk, rövid játékok voltak, amikből előnyt szerzett a Veszprém. Szünetben megbeszéltük a hibákat, a félidő elején sikerült is végig vinni ezeket, de a kisebb kispad és a tudáskülönbség kijött a mérkőzés végére. A szélsőjátékot hiányoltam, de mindent megtettünk, amit tudtunk.

Tárkányi Bence: Mi gyakorolni szerettük volna a játékunkat, figuráinkat, a régieket csiszolni, újakat próbálni. Próbáltuk minden egyes percét kiélvezni a mérkőzésnek. Egész meccsen keresztül ilyen játékosok ellen nehéz tartani az éberséget, de igyekeztünk mindent kihozni a mérkőzésből.

Telekom Veszprém - Váci KSE 42:21 (20:11)

Veszprém, vezette: Réti T., Szedmák M.

Veszprém: Mirko Alilovic - Dragan Gajic 7, Kent Robin Tönnesen 2, Lékai Máté 2, Renato Sulic 2, Ligetvári Patrik 1, Cristian Ugalde 11/1, csere: Schuch Timuzsin, Andreas Nilsson 2, Ancsin Gábor 2, Mirsa Terzic, Blaz Blagotinsek 1, Petar Nenadic 5, Iman Jamali 5, Uros Borzas 2/1
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Vác: Rózsavölgyi Gergő - Kecskeméti Tamás 2, Törteli Koppány Bence 1, Marin Sakic 1, Koller Tamás 1, Holpert József 2, Marko Davidovic 3,
csere: Ulicsinyi Péter (kapus), Török Ádám 1, Ménfői Attila 1, Tyiskov Mihály 1, Ante Grabavac 4, Maros Balaz, Czene Dávid, Tárkányi Bence 3, Bognár Alex 1
Vezetőedző: Skaliczki László

Kiállítások: 6 perc illetve 4 perc
Hétméteresek: 3/2 illetve 2/0

6

Képgaléria