Egerben nyert a Veszprém

A címvédő Telekom Veszprém 31–26-ra nyert az Eger otthonában a férfi kézilabda NB I-ben.


Fotó: Vörös Dávid

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Először is azzal kezdeném, hogy örülök a két pontnak, és örülök a csapatomnak. Egyenesen Flensburgból érkeztünk, edzés nélkül. Nem egyszerű idegenben játszani ebben a bajnokságban. Néhány játékosom fáradt volt, így Lékai és Nenadic sem lépett ma pályára. Így történhetett meg, hogy ma először láttam Nagy Lászlót irányító pozícióban, és tetszett a játéka. Volt pár félreértett szituáció, de a lényeg az, hogy együtt maradtunk, és behúztuk a két pontot. Innentől a hétvégére koncentrálunk. Gratulálok az Egernek, amiért ilyen szépen harcolt, és nem adta fel egy pillanatra sem. Tetszett, amit láttam. Jó meccs volt.

Ancsin Gábor: Szeretnék először is gratulálni az Egernek, mivel az egész mérkőzés folyamán jól küzdöttek. Csak ismételni tudom a mestert, a csapat most tért csak vissza Flensburgból egy nagyon kemény találkozó után. Azt gondolom, hogy voltak jó periódusai a játéknak, és rá tudtunk készülni a hétvégéi Bajnokok Ligája összecsapásra. További sok sikert kívánok az Egernek.

Tóth Edmond: Elsősorban gratulálni szeretnék a Veszprémnek, másodsorban pedig a csapatomnak, mivel tényleg egy tisztes küzdelmet láthattunk. Odatette magát a csapat maximálisan. Azt kell, hogy mondjam, rég láttam már ilyen kreatívan támadni az együttest. Ez megmutatkozott gólokban is, hiszen 26 gólt tudunk lőni, ami komoly fegyvertény lehet a továbbiakban. Bízom benne, hogy a továbbiakban tudunk erre építeni. A védőmunkánkra is lehet majd, ugyanis felállt fal ellen jól tartottuk az ellenfelünket, igaz nem volt irányítójuk. Úgy gondolom, hogy olyan képességű játékosok vannak a Veszprémben, akik ezt jól meg tudták oldani. Amit mi szerettünk volna, hogy nagy küzdelem mellett élvezzük a játékot, és szórakoztassuk a közönséget szerintem teljes mértékben sikerült. Köszönjük, hogy ennyien kint voltak és buzdítottak minket. Jó ezt látni, hogy Egerben ennyire szeretik a kézilabdát.

Andrej Petro: Gratulálni szeretnék a Veszprémnek a győzelemhez. Nehéz mérkőzés volt, de szerintem jól játszottunk. A Veszprém egy másik univerzum. Szerettünk volna jól kezdeni, ez sikerült. Így kell tovább menni, és ebből építkezni. Gratulálok mindenkinek, köszönjük a Szurkolóknak, hiszen teltház volt. Szeretnénk úgy játszani, hogy legközelebb is tele lehessen a csarnok.

Eger SBS Eszterházy - Telekom Veszprém 26:31 (12:16)

Eger SBS Eszterházy: Repóth, Stochl, Nagy – Kiss, Szepesi 1, Vaskó 1, Szabó, Lezák 1, Bajorhegyi, Aflitulin 7, Radojevic 4 (1), Dobó 2, Antl 7 (2), Petro 2, Szepesi, Tóth 1

Telekom Veszprém: Mikler, Alilovic – Manaskov 1, Schuch, Ilic 2, Tonnesen 6, Gajic 8 (2), Nilsson 5, Nagy 2, Ancsin 3, Terzic, Blagotinsek 3, Jamali 1, Borzas

Hétméteresek: 6/3 ill. 2/2
Kiállítások: 2 perc ill. 8 perc