A dán Skjern otthonában is a győzelem a Veszprém célja

A dán Skjern HB otthonában is a győzelem a Telekom Veszprém célja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában.

"Elkezdődik az a része a szezonnak, amit mindenki a legjobban vár, amikor élet-halál harc van. Természetesen győzni szeretnénk idegenben is, így készülünk az ellenfelünkre" - nyilatkozta klubja honlapján a válogatott irányító, Lékai Máté.

Hozzátette, a skandináv együttes legnagyobb erőssége a beállójáték, Bjarte Myrhol - akit a világ egyik legjobbjának tart - központi szerepet tölt be a csapatban.

"Ilyen fontos szerepet talán egyetlen beállós sem tölt be, sehol. Rengeteg labdát kap" - magyarázta.

A több mint kétszázszoros norvég válogatott, világbajnoki ezüstérmes Myrhol a 2005/06-os idényben éppen a Veszprémet erősítette.

Lékai jelezte, hogy a Skjern lerohanásai is rendkívül veszélyesek, játékosai gyorsak, technikásak, de a magyar csapatnál tudják, mit kell tenni, hogy semlegesítsék őket.

Ljubomir Vranjes vezetőedző arra hívta fel a figyelmet, hogy rendkívül tapasztalt ellenféllel állnak majd szemben, amely szép és gyors kézilabdát játszik, kitűnő szerkezetben, illetve remek a gyors indításuk is.

Az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém keretéből Nagy László, Győri Mátyás és a francia William Accambray biztosan hiányzik majd sérülés miatt.

Amikor kiderült, hogy a két csapat egymással játszik a negyeddöntőbe jutásért - először vasárnap, a Skjern Bank Arenában -, a skandináv együttes még listavezető volt hazája bajnokságában, ám azóta otthon és idegenben is kikapott egyszer, és a tabella második helyére került.

A visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.

A program

szombat:
Vive Kielce (lengyel) - Rhein-Neckar Löwen (német) 16.00
Meskov Breszt (fehérorosz)-HBC Nantes (francia) 17.30
IFK Kristianstad (svéd) - Flensburg-Handewitt (német) 18.00

vasárnap:
Skjern HB (dán)-Telekom Veszprém 16.50
Montpellier HB (francia)-Barcelona (spanyol) 17.00

szerdán játszották:
THW Kiel (német) - MOL-Pick Szeged 29-22 (14-14)
A visszavágókra a jövő héten kerül sor.

A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.