Az Érd lesz a Győr ellenfele a döntőben

Az Érd HC csapata lesz a bajnok Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Magyar Kupa fináléjában, miután 23-23-as döntetlen után hétméteresekkel legyőzte a Siófok KC együttesét a második elődöntőben, szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában.

A 11. percben az érdi Kiss Nikolett volt a meccs első magyar gólszerzője (4-3), de csapata - amely sérülés miatt nélkülözte a válogatott átlövő Klivinyi Kingát - a folytatásban sem tudott egyenlíteni. A Siófok gyorsabban, pontosabban játszott, és Such Nelli vezérletével magabiztosan őrizte előnyét (11-9).

A játék képe a 44. percben változott, amikor az Érd megkezdte a felzárkózást, és előbb egyenlített (17-17), majd Kiss Nikloett negyedik találatával - a meccs során először - átvette a vezetést (19-18).


Fotó: MKSZ

A Pest megyeiek 6-2-es sorozata után a siófokiak 3-0-s szériája következett, így hat perccel a vége előtt ismét utóbbiak álltak jobban (21-19). Az Érd a folytatásban megint egyenlített, majd a vége előtt 12 másodperccel a francia Mariama Signaté volt eredményes, ám a dudaszó pillanatában Ferenczy Fruzsina egalizált (23-23), így a Győr-Ferencváros meccs után ezen a találkozón is hétméteres-párbaj döntött a továbbjutásról.

Az érdiek részéről Tóth Gabriella és Signaté is hibázott, ezért Camille Aoustin, majd Camilla Maibom lövése is döntőbe jutást ért volna a Siófoknak, ám egyikük sem járt sikerrel, így a párharc folytatódott. Mivel Simone Böhme kísérletét Julie Foggea kivédte, Katarina Krpez Slezak viszont nem hibázott, az Érd 2016 után másodszor jutott a kupadöntőbe.

Eredmény, női Magyar Kupa, elődöntő:
Érd HC-Siófok KC 27-26 (9-11, 23-23) - hétméteresekkel 4-3

A legeredményesebb játékosok a rendes játékidőben: Krpez Slezak 6, Kiss N. 5, Lassource, Signaté, Szabó L. 3-3, illetve Such 6, Ferenczy 4, Elghaoui, Aoustin 3-3

vasárnap játsszák:
a 3. helyért: Ferencváros-Siófok 14.00
döntő: Győr-Érd 16.30