Kétgólos ferencvárosi vereség a negyeddöntő első meccsén

A Ferencváros 31-29-re kikapott a Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntős párharc szombati, első mérkőzésén Dabason.

A vendégek közül Maja Petrova hiányzott sérülés miatt, és bár a magyar csapat teljes kerettel várta a kezdést, a kapus Szikora Melindát térdsérülés miatt már az első percben le kellett cserélni.

Az FTC a kezdeti pontatlanságok után a hetedik percben vezetett először és utoljára (5-4). A csereként beállt kapus, Bíró Blanka több bravúrt is bemutatott, csapattársai jól céloztak a szélről, de mivel védekezésben nem volt kellően hatékony a csapat, a Rosztov ismét ellépett (7-9).

A holland Danick Sneldert a 18. percben már másodszor állították ki, amit a gyorsan kézilabdázó orosz együttes újabb gólokkal használt ki. Elek Gábor az időkérések során keményebb védekezést és nagyobb odafigyelést kért, ennek ellenére Anna Vjahirjeva és a brazil Ana Rodrigues révén a folytatásban is a vendégek irányítottak.

A hajrában a holland Laura van der Heijden büntetőt hibázott, ám akcióból javított, és mivel Lukács Viktória is betalált, a szünet előtt minimálisra csökkent a Ferencváros hátránya (15-16).


MTI Fotó: Czagány Balázs

Az első félidőben jól teljesítő Anna Szedojkina helyére beállt brazil Mayssa Pessoa védéssel, a társai pedig három perc alatt négy góllal kezdték a második felvonást (16-20). Továbbra sem volt hatékony a magyar együttes védekezése, ráadásul a Rosztovot néhányszor a szerencse is segítette.

Bár a házigazdák sorozatban háromszor voltak eredményesek, az oroszok csakhamar hasonló szériával válaszoltak. A kapujukba visszatért Szedojkina remekül védett, és a kapufa is többször segített neki. Az FTC rendületlenül próbálkozott, de a kihagyott helyzetek miatt nem tudott egyenlíteni.

A hajrában ismét jött egy hármas orosz, majd egy hármas magyar gólsorozat, de a Rosztov-Don magabiztos sikere nem forgott veszélyben, így alighanem a továbbjutás is eldőlt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Vjahirjeva volt, aki tíz lövésből nyolc alkalommal talált be.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz) 29-31 (15-16)

A Ferencváros gólszerzői: Schatzl, Szucsánszki, Van der Heijden 4-4, Lukács, Snelder, Pena, Kovacsics 3-3, Faluvégi, Jovanovic 2-2, Hornyák 1