Mellőznék az üresjáratokat

A valós erőviszonyok alapján nem a Veszprémi Kézilabda Kft. az esélyese az április tizenharmadikán (péntek, 18 óra) – a második helyezett otthonában – tartandó mérkőzésnek, ennek okán félelem nélkül és bátran játszhatnak.

A mieink az NB I/B Nyugati-csoportban (…a kéthetes bajnoki szünet előtt) feljöttek az ötödik pozícióba, köszönhetően annak, hogy az előző fellépésükön két vállra fektették a Pécsi VSE-t (26-22). A találkozó első negyedórájában a hazaiak sok helyzetet hagytak ki, a tizenhetedik percben három lőtt gólnál jártak, aztán később bátor és pontos támadásokkal jelentkeztek: a kaotikus játékrész végére megnyugodtak. A második félidő is fordulatos volt, a kapusok mindkét oldalon bravúrosan védtek. A forgatókönyv egyszerűnek tűnt: Haszilló Gergőék elhúztak, majd hagyták felzárkózni a Mecsek-aljaiakat. Szerencsére a hajrában helyén volt a szívük, taktikusan tartották az előnyüket, de mindent egybevetve, meg kellett dolgozniuk a sikerért.

Kérdés, mit hoz számukra: péntek, tizenharmadika?! Ahhoz az Agrofeed ETO SZESE-hez látogatnak, akik – tizennyolc győzelem, egy döntetlen és két vereség mellett, egy ponttal elmaradva az éllovastól – másodikak a blokkban. Mindezidáig a bajnoki rajton (…NEKA) és az első helyezettől (…Vecsés SE Él-Team) kaptak ki, illetve a Telekom Veszprém U20-szal vívtak döntetlent. Elsősorban Iváncsik Tamás, Paár Olivér és Schneider Miklós termeli a góljaikat. Csapatunkban komoly hiányérzet lehetett a tavalyi összecsapásuk után, lévén, egy már megnyert derbit engedtek ki a kezükből – a kisalföldiek javára (23-24). Gárdánk akkor a kezdő sípszót követően odatette magát, elől és hátul is nagy energiákat mozgósítottak. Az első harminc percben két-három góllal vezettek Kovács Györgyék, s fordulás után sem tisztelték a rivális eredménysorát. Öt találat is lett a feleket elválasztó különbség, majd a rutintalanságuk miatt elvesztették az önbizalmukat, képtelenek voltak megőrizni a nyugalmukat. A Rába-partiak kihasználták a zavarodottságukat; bebizonyosodott, hogy számottevő üresjáratok nem férnek bele az összképbe.

Mint megtudtuk: a jelenleg tíz diadalt, három „ikszet” és nyolc „zakót” számláló műhelyünk a pontvadászat lezárásához közeledve fiatalításba kezd, ami azt jelenti, hogy a bizonyítványosztásig domináns szerepeket oszt a tizenéveseire, ha úgy tetszik: valahol a jövő, a következő szezon alakulatát építi. Egy biztos, az együttes tavaszra kimászott az év eleji gödörből. A szakmai stáb ezúttal is fegyelmezett kézilabdát vár tőlük, tehát a tanítványoknak el kell hinni, hogy meg tudják azt csinálni, ami bennük van, ami a sikerhez kell. Ugyanis a győriek sem verhetetlenek, ráadásul van velük szemben törlesztenivalójuk. Ha megőrzik a harci szellemüket és sokat kommunikálnak a pályán, könnyebben rögzülhetnek a taktikai elemek. – Tudjuk, hogy az eladott labdákkal felkínálhatjuk az ellennek a „laza” gólok lehetőségét, ezért is fontos, hogy minél kevesebb üresjárat legyen a játékunkban. Szeretnénk mindent kiadni magunkból, hogy a tréningeken gyakoroltakat felvihessük a pályára.