Itthon és külföldön is dobogón a veszprémi kerékpárosok

A Magyar Kupasorozat kezdete előtti utolsó külföldi versenyén, a horvát tengerparton álltak rajthoz a veszprémi kerékpárosok.

A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team ismét kemény ellenfelek között találta magát az Isztriai félsziget legdélebbi pontján, a Premantura-ban megrendezett Kamenjak Rock Trails C1-es besorolású mountain bike versenyen. Az olimpiai kvalifikáció miatt 18 ország képviselte magát, ahol a világ elitjéhez tartozó olaszok is szép számmal tisztelték meg a mezőnyt, a legtöbb korcsoportban ők tekert át a célvonalon elsőként.

A magyarok közül a 9 fős veszprémi csapat volt a legeredményesebb ugyanis az első éves U17-es versenyző Bokros Csenge megnyerte a futamát, megtörve ezzel az olasz dominanciát, Az inkább sziklakertre hasonlító versenypályán, a szintén U17-es Kiss Kata az előkelő 4. helyen végzett. Az U17-es fiúknál Baranyi Áron hatalmas csatában 3. helyre futott be, ami óriási bravúr volt az erős mezőnyben.

Eközben Budapesten egy utánpótlás ügyességi versenysorozat második állomásán is győzedelmeskedett, az U15-ös Orosz Lili, míg U19-ben Hebling Lili ezüstérmet szerzett.

Az elmúlt pár hét eredményei több mint biztatóak a hamarosan kezdődő magyar kupasorozat előtt ahol a következő 3 futam az U17 és U15-ös versenyzők válogatóversenye is a mountain bike olimpiai számában (XCO).