Ennél több van bennük

Remélhetőleg tudják a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói, hogy a felsőházi rájátszás negyeddöntőjének második mérkőzésén mit és hol rontottak el, hiszen ezúttal önmagukat verték meg. Sportolóink jövő héten nem engedhetnek meg maguknak újabb kisiklást.

Nehéz okosat mondani egy ilyen összecsapás után, lévén, az alapszakaszban másodikként zárt, a „tortúra” előtt egy–nullára vezetett vendégek nagyobb játékerővel rendelkeznek, ám a mezőnyből pontosabban célzott ellenfél – az első felvonáshoz hasonlóan – megmutatta, hogy akarással és lelkesedéssel (…időnként) kompenzálható a nagyobb tudás. Már a szerdai párharcot is némi szerencsével nyerték meg a mieink, akik most is feszültnek tűntek, igaz, az elején legalább nem kapkodták el a támadás-befejezéseiket. Később kizökkentek a ritmusukból, a játékuk nem volt folyamatos (…ráadásul tizenöt labdát is eladtak). Idővel mind mélyebb gödörbe kerültek, sokat reklamáltak, nem elsősorban az eseményre koncentráltak. Hiányzott belőlük az összpontosítás, s mert rossz felfogásban adtak elő, a végére mentálisan is szétestek. A hitét vesztett csapatból néhány aktívára alig lehetett ráismerni – temérdek rossz döntést hoztak: képtelenek voltak felnőni a feladathoz. Így az árnyékukat sem tudták átlépni.

A május negyedikén (péntek, 17 óra) tartandó, mindent eldöntő (…a négy közé jutásról határozó) bajnokin az egyetemistáknak a tekintélyüket is meg kell óvni – kiváltképp a szurkolóik előtt. Temetni persze nem szabad őket, viszont a play-off első két derbijén mutatott produkciójuk alighanem kevés lesz a továbblépéshez. A Vetési gimnázium közönsége előtt várhatóan megmutatják, hogy ennél több van bennük, más kérdés, hogy a sikerhez a mostaninál mentálisabban is többet kell nyújtaniuk. Magyarul: nem az a csapat győz majd, amelyik a vereséget akarja elkerülni.

Mérész Csaba: A rivális nyerni akart, mi pedig valami számomra is nehezen megmagyarázható „műsorral” próbálkoztunk. Sajnos a mai védekezésünk egyszerűen katasztrofális volt.

Nagykőrösi Sólymok KE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 83-72 (24-27, 22-18, 16-13, 21-14)

Nagykőrös, 200 néző. Vezette: Fodor, Borgula, Földi.

Nagykőrös: Lakosa Á. 16/6, Molnár 14/3, Fehér 3, Tóth 12, Dobos 24. Csere: Kovács Sándor 6/6, Candido 6, Kónya, Szablics 2, Kocsis, Petrás. Vezetőedző: Lakosa Zsolt.

Veszprém: Helmeczi 4, Lógár 9/3, Kovács Soma 22/12, Pavlovic 13/3, Körtélyesi 17/6. Csere: Schéda 2, Simon L. 3, Balázs 2. Vezetőedző: Mérész Csaba.