Ennél több kell

Mivel a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém nem a legszebb arcát mutatta a felsőházi play-off két diadalig tartó elődöntőjének második mérkőzésén – nem a megbeszéltek szerint játszott –, kikapott a fővárosban; ez azt jelenti, hogy az alakulatok hétvégén ismét egymásnak feszülnek.

Kosárlabdázóink az első húsz percben nem találták a ritmust, a produkciójuknak nem volt dinamikája (…az elején egyedül Helmeczi András villogott kintről, a többieknek finoman fogalmazva nem igazán ment), emiatt temérdek kísérletük tévesztett célt. Abban az időszakban adósak maradtak a „gólokkal”, ötlettelen műsorral szolgáltak – néha dobóhelyzetet sem tudtak kialakítani. A nagyszünetben valamelyest sikerült rendet tenni a fejekben, ám nagyon akarva hiába faragtak a hátrányukon, a gyorsabban támadott és szigorúbban védekezett piros-kékektől már nem tudták visszavenni a vezetést. A figyelmetlenségeik és a fegyelmezetlenségeik okán képtelenek voltak lendületbe jönni, s vele együtt feltámadni (…a fontos szituációkban rendre megremegett a kezük, a legbiztosabb helyzeteket is elpuskázták). A soraikban nem volt senki, aki hátára vette volna a csapatát – a vendégek küzdöttek, de csak felvillanásaik akadtak: túlizgulták a lehetőségeiket.

Amennyiben a Hoya-mezeseknek éremre fáj a foga, akkor a ma mutatottnál (…sokkal) többet kell letenniük az asztalra május tizenkilencedikén (szombat, 18 óra), mikor is a felek eldöntik, hogy melyikük kerül a másodosztály fináléjába. Egy biztos, izgalmas, szenvedélyes és közönségszórakoztató csatára van kilátás a Vetési gimnázium tornatermében.

Mérész Csaba: Az első félidőben gyengén muzsikáltunk, hiányzott belőlünk a lelkesedés. Nincs mese: hétvégén nyernünk kell.

Vasas Akadémia - Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 74-67 (18-16, 18-6, 15-18, 23-27)

Budapest, 150 néző. Vezette: Fodor, Hervay, Goda.

Vasas: Moravcsik 19/9, Katona 10/6, Boros 15/3, Andrássy 5, Völgyi 9. Csere: Kiss 6, Kovács B. 5, Sólyom, Kozma 5/3, Steier. Vezetőedző: Faragó Péter.

Veszprém: Helmeczi 20/12, Lógár 2, Kovács S. 13/6, Pavlovic 8, Körtélyesi. Csere: Simon L. 12, Schéda 3/3, Balázs 9/3. Vezetőedző: Mérész Csaba.