Bécsi Nikolett két éremmel zárta a világkupát - Hétvégi sikerét „Frédinek” ajánlja Nikolett

Két bronzéremmel zárta az idei Kickbox Világkupát Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai Boksz SE. versenyzője Budapesten.

Budapesti BOK csarnokban rendezték a 24-ik Kick-box Világkupát. Május 17-20. között 38 ország 2600 versenyzőjét felvonultató megmérettetésen Bécsi Nikolett szombaton és vasárnap is érdekelt volt a tatamin Point fighting és Light Kontakt versenyszámokban. Elöszőr szombaton du. 15.00-kor állt fel küzdelemhez, ami jól elővezette a következő napi versenyzését.

Vasárnap két versenyszámban volt érdekelt Nikolett 1.5 órás eltéréssel. Délre már kiderült, hogy a versenyprogram több páston is eltér a tervezettől. Niki mire pástra került, vészesen közel kerültek egymáshoz és meg is cserélődtek számára a kategóriák, ennek eredménye pedig az lett, hogy az egyik kategóriából a másikba kellett szó szerint, át futnia (szerencsére a 15 küzdőtérből, csak az 5-ös és a 8-as pást között ingázva és közben 2x2 perceket játszva szinte pihenés nélkül).

A második győztes küzdelmi ingázásnál, a versenyen menekülő ellenfele, egy szerencsétlen és szabálytalan könyök mozdulattal órbaverte Nikit, akinek eleredt az óravére, ezzel orvosi kezelésre kényszerült. A gyözelmei a negyed döntőig vitték, mindkét kategóriában. Így Két bronzéremmel zárta az idei Kickbox Világkupát, ami kiváló eredmény az elmúlt hónapban szerzett második küzdősportjában, Taekwondo Európa-bajnoki címe mellé.

Nikolett a Világkupa eredményeit szintén a hétvégén, szombaton búcsúztatott Veszprémi Thai Boksz SE. vezetőedzőjének ajánlja, akinek sokat köszönhet a versenyfelkészülésekben és ezzel elért eredmények elérésében. Körmendi Ferenc (Frédi) a napokban súlyos betegségben hunyt el.
Niki eredményeivel is megőrzi emlékét.
Nyugodjék békében.