Legyőzte a bosnyákokat a magyar férfi kézilabda-válogatott

A világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 34-31-re legyőzte Bosznia-Hercegovina csapatát csütörtökön Budaörsön, zárt kapus mérkőzésen.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Nagy László négy góllal tért vissza a válogatottba. A tapasztalt jobbátlövő októberben lemondta a szereplést, de a Szlovénia elleni vb-selejtezőt mégis vállalta.

A csütörtöki mérkőzésen ismét pályára lépett - és három gólt lőtt - Lékai Máté, akinek az áprilisi Magyar Kupa-döntőben megsérült az ujja, és meg is kellett operálni.


Fotó: archív

A magyar csapat jövő szombaton 20 órától lép pályára Koperben, majd június 13-án, szerdán 19 órától fogadja Veszprémben a szlovénokat. A párharc győztese vehet részt 2019 januárjában a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Az olimpiai kvalifikáció következő versenye a 2020-as, immár 24 csapatos norvég-osztrák-svéd közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek győztese részt vehet az olimpián, és a további két legjobb helyen végző olyan együttes, amely korábban még nem szerzett részvételi jogot az olimpiai kvalifikációs tornára - szintén ott lehet a selejtezőn 2020 tavaszán.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Bosznia-Hercegovina 34-31 (16-14)

A magyar válogatott gólszerzői: Bodó, Juhász 5-5, Nagy L. 4, Bohács, Hornyák, Lékai 3-3, Ancsin, Bánhidi, Bóka, Országh, Sipos A. 2-2