Borbély Ádám sérülés miatt kihagyja a vb-selejtezőt

Sérülése miatt Borbély Ádám nem tart a magyar férfi kézilabda-válogatottal a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőre.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a lengyel Plock kapusa hétfőn sérülten érkezett a válogatott kerethez. Az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a megrándult jobb térdében szalagsérülése van, így bár szakadás nem történt, nem tud a nemzeti csapattal együtt készülni és pályára lépni a következő két mérkőzésen.

Az MKSZ weboldala emlékeztet rá, hogy egy hete Faluvégi Rudolf, a Bajnokok Ligája-ezüstérmes francia HBC Nantes balátlövője került ki a keretből vállsérülése miatt.


Fotó: MTI

A magyar csapat szombaton 20 órától játszik Koperben, majd jövő szerdán 19 órától csap össze Veszprémben a szlovénokkal. A párharc győztese vehet részt 2019 januárjában a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, melynek győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettjei pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Az olimpiai kvalifikáció következő versenye a 2020-as, immár 24 csapatos norvég-osztrák-svéd közös rendezésű Európa-bajnokság lesz. Annak a győztese szintén részt vehet az olimpián, a további két legjobb helyen végző együttes - amely korábban még nem szerzett részvételi jogot az olimpiai kvalifikációs tornára - ugyancsak ott lehet az ötkarikás selejtezőn 2020 tavaszán.