Streetball a sétálóutcán

Minden bizonnyal benépesülnek a küzdőterek a kosárlabda népszerűsítését és tömegesítését szolgáló sorozat, az OTP Junior Adidas Streetball Challenge június tizenhatodikán (szombat, 9 óra) tartandó veszprémi állomásán. A helyi és a környékbeli kosaras-palánták remélhetőleg szép számmal képviseltetik magukat a hagyományos dzsemborin.

A zajló országos bajnokság kilenc fordulóból áll, a királynék városának egyik főterén rendezendő programfolyam idén harmadik lesz a sorban, a kőbányai és a békéscsabai megmozdulás után. A bakonyi megyeszékhely egyébiránt – 2007-et, 2016-ot és 2017-et követően – negyedszer lesz a helyszíne a hazai találkozószériának. A szervezők a városközpontban, a Kossuth Lajos utcai területrészen alakítanak ki pályákat, ahol a „feliratkozott” csapatok több kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A házigazdák sok fiatalt mozgósítanának (…őket ily’ módon hangolnák a nyári szünetre), de legalább ilyen fontos, hogy jó néhány arrafelé sétáló és bámészkodó ember is megismerkedjen a sportággal. A három-három fős együttesek természetesen egy palánkra támadnak, így hódolva a népszerű játék szabadtéri változatának. A látványosnak, izgalmasnak és színvonalasnak ígérkező mérkőzések nagy érdeklődés mellett zajlódhatnak. A vendéglátók színes és változatos kísérőprogramokat, a korábbinál is bővebb ügyességi feladatokat és bemutatókat, aztán dobó- és zsákolóversenyeket kínálnak a kíváncsiskodóknak, akiknek lehetőségük lesz sportszerek vásárlására is. Az időjárás mindenki reménye szerint kegyeibe fogadja a műsorokat, tehát minden adott lesz egy nagyszerű vetélkedéshez. A sportbarátok a hamisíthatatlan streetball-hangulatban találkozhatnak a másodosztályban nemrég negyedik helyen végzett Hoya-Pannon Egyetem Veszprém „munkavállalóival” is, akik bizonyíthatják, hogy szabadtéren is tudnak kosárlabdázni.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a remek kikapcsolódást kínáló rendezvényre, mert mint megtudtuk: annak is szeretnének szórakozással szolgálni, aki játszik, s annak is, aki nézőként követi nyomon a történéseket. A nevezési díj gárdánként tizenkétezer forint, a Kenguru korosztály számára pedig ingyenes. Jelentkezni péntek éjfélig lehet a www.streetballnet.hu oldalon, a nevezés fülre kattintva. A helyszínen nyolc órakor kezdődik a regisztráció, míg a derbik kilenckor indulnak.