50%-os mérleg a Schlecker kupán

A németországi torna első napján az MKB Veszprém négy góllal legyőzte a Füchse Berlint, majd vereséget szenvedett a Montpelliertől. Holnap délután a bronzéremért mérkőzik a bakonyi együttes.

Érdekes összecsapással kezdődött a Schlecker kupa, a berliniek alaposan megnehezítették a az MKB Veszprém KC dolgát - számolt be a csapat hivatalos honlapja, az mkbveszprem.eu.

A mérkőzés elejét jól kezdte a veszprémi csapat, sokáig nem kapott gólt, Fazekas parádézott a kapuban, de mivel támadásban sok hibát vétettek a bankosok, nem sikerült jelentős előnyt szerezni a csapatnak. A bírók közreműködésével sikerült a németeknek felzárkózni, s az előnyüket sikerült egészen a félidő végéig megőrizniük (15:16). A 27. percben Sulic megkapta a harmadik kétperces büntetését így számára befejeződött a mérkőzés.

A második félidő elején csapkodó játék volt, sokszor átvehette volna az MKB a vezetést, de Fazekas bravúrjai ellenére ez a sok kihagyott ziccer miatt nem sikerülhetett. Az utolsó tíz percban aztáőn sikerült a bakonyiaknak felülkerekedniük, s a remek végjátéknak köszönhetően sikerrel kezdték meg a szereplésüket a tornán (30:26).

MKB Veszprém KC - Füchse Berlin 30:26

MKB Veszprém KC: Fazekas Nándor - Gulyás Péter 2, Marko Vujin 7 (2), Eklemovics Nikola 1, Renato Sulic 1, Mirszad Terzics 3, Iváncsik Gergő 3. Csere: Uros Vilovszki 4, Császár Gábor, Iváncsik Tamás 1, Carlos Perez 5, David Korazija 3, Liszkai Szilveszter, Laluska Balázs, Evgenyij Vladimirovics Lusnyikov, Nagy Kornél. Vezetőedző: Mocsai Lajos

Füchse Berlin: Silvio Heinevetter - Runar Karason 3, Michal Kubisztal 4, Torsten Laen 6, Stian Vatne, Sven Sören Christophersen 3, Ivan Nincevic 5 (3). Csere: Colja Löffler 1, Alexander Petterson, Bartlomiej Jaszka , Konrad Wilczynski 2 (1), Petr Stochl, Marcus Richwien 2, Denis Spoljaric.

Hétméteresek: 3/2 ill. 5/4
Kiállítások12 perc ill. 10 perc.

Az esti összecsapáson a nagyon jó játékerőt képviselő Montpellier volt a veszprémiek ellenfele, ahol a csapat vezetése egyértelműen a Final Fourba jutást tűzte ki célul a következő idényben.

A mérkőzés első szakaszában felváltva vezettek a csapatok, a franciák a nyitott védekezést alkalmaztak, amely ellen Eklemovics vezérletével az MKB rendre megtalálta a réseket és szebbnél-szebb gólokat lőtt. Ennek köszönhetően 20:19-re vezettek a bakonyiak a félidő végén.

A második félidőben lehetőséget kaptak a fiatalok, ezt a franciák a félidő elején jól kihasználták és gyorsan 4-5 gólos vezetésre tettek szert. Az összeszokottság hiánya továbbra is meglátszott az MKB teljesítményén, de nagyot küzdve három góllal kaptak.

Holnap az MKB Veszprém csapata a 3. helyért fog játszani délután 3 órakor, amelyet a csapat hivatalos honlapja élőben fog közvetíteni.

MKB Veszprém KC - Montpellier HB 36:39 (20:19)

MKB Veszprém KC: Fazekas Nándor - Gulyás Péter 5, Uros Vilovszki 2, Laluska Balázs, Mirszad Terzics 4, Renato Sulic 3, Iváncsik Gergő 2. Csere: Császár Gábor 1, Iváncsik Tamás 2, Nagy Kornél 1, Eklemovics Nikola 1, Evgenyij Vladimirovics Lusnyikov, Liszkai Szilveszter, David Korazija, Marko Vujin 8 (1), Carlos Perez 7.

Montpellier HB: Mickael Robin - Vid Kavticnik 4, Branislav Obradovics, Nikola Karabatic 5, Issam Tej 5, William Accambray 10, Michael Guigou 4. Csere: Mladen Bojinovic, Luca Karabatic 2, Mathieu Grebille, David Juricek 3, Pierre Andry, Samuel Honrubia 3 (1), Richard Stochl, Rémi Salou, Adrien di Panda 3, Florent Joli.

Hétméteresek: 2/1 ill. 3/1
Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc

nyilatkozatok (Forrás:mkbveszprem.eu)

Mocsai Lajos: Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első félidőben nyitott védelem ellen uraltuk a játékot, különösen a félidő második felében. Kreatívan kézilabdáztunk, Csoknyai Istvánnal hosszú ideig gondolkodtunk, hogy változtassunk-e az összeállításon, végül úgy döntöttünk, hogy megadjuk a nemzetközi tapasztalat szerzési lehetőséget a fiataloknak is a második félidőben. Mind a védekezésben mind a támadásban nagyon jól szervezett kemény védelem ellenében tudtak gyakorolni, mi pedig információt kaptunk, hol tartanak. Ebben a fázisban alakult ki a néhány gólos különbség, sajnos sok ziccert hagytunk ki, érződött, hogy ez a csapat még sok munkára szorul a taktikai képzés tekintetében. El kell érnünk azt, hogy a két csapat között kiegyenlítődjenek különbségek, amit elsősorban az összeszokottság hiánya okoz. Liszkai jól védett, Sulic jól játszott, Nikola nagyon jól szervezte a játékot az első félidőben, Terzics is kimagasló teljesítményt nyújtott. A nagyon jó játékerőt képviselő Montpellier ellen tisztesen szerepelt csapatom.

Patrice Canayer: Ez volt a második felkészülési mérkőzésünk idén, de úgy érzem, hogy nagyon jó csapatunk lesz ebben az idényben. A Veszprém elleni mérkőzés nehéz és egyben speciális is volt, hiszen a két csapat azonos csoportban szerepel a Bajnokok Ligájában. Látom, hogy hol kell még fejlődnünk és azt is látom, hogy jó úton haladunk.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is