Jó napot fognának ki

Csak jó játékkal lehet esélye a Veszprémi Kézilabda Kft.-nek, hogy október hatodikán (szombat, 18 óra) helyet cseréljen a tabellán a leendő ellenfelével, a Budai Farkasok NKFT.-vel.

Gárdánk az NB I/B Nyugati-csoport harmadik fordulójában derekasan küzdött, de összességében nem tudott megfelelni az elvárásoknak, lévén, hazai környezetben kapott ki a Váci KSE-től (21-24). Az első félidőben egyenrangú partnernek bizonyultak, s mert a védelmük kellőképpen működött (…a támadásaik pedig fegyelmezettek és okosak voltak), három góllal is elhúztak. Aztán a huszadik perctől mintha elfogyott volna a szuflájuk, a felek között a képzeletbeli olló elkezdett szétnyílni: kidomborodott a rivális nagyobb tapasztalata és fizikai fölénye. Közben akadtak periódusok, mikor megbicsaklottak az attakjaik, „jelezvén”, hogy van még csiszolnivaló a játékukban.


Fotó: archív

Hétvégén a hetedik helyen álló „farkasokhoz” utaznak, akik eddig egy idegenbeli győzelmet (–Százhalombattai KSE 17-37), illetve egy hazai döntetlent (–Tungsram SE-Nagykanizsa 34-34) és egy vereséget számlálnak (–Tatai AC 22-24). A mieink két ponttal a kilencedik pozíciót foglalják el. Mivel Vágó Attila vezetőedzőt a napokban megoperálták, az együttes kispadján továbbra is a helyi kézilabda-legenda, Éles József, valamint Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás-igazgatója ül.

– Egyelőre nem tartunk ott, ahol szeretnénk, igaz, az első három körben két bajnokesélyes csapattal is találkoztunk – mondta Éles József. Most is nehéz feladat vár ránk, előzetesen kiegyensúlyozott küzdelemre van kilátás. Azon leszünk, hogy a produkciónk tovább fejlődjön, hogy az akaratunkat ráerőltessük a vetélytársra. Hiszem, hogy előrébb lépünk etekintetben. Főként a saját játékunkra fókuszálunk, de az apró részletek sem kerülik el a figyelmünket. Hullámzó teljesítménnyel nem sokra megyünk, így még koncentráltabbnak, pontosabbnak és hatékonyabbnak kell lennünk. A napokban dicséretesen gyakoroltak a srácok, mindenki motivált és tisztában van a feladatával. Fontos, hogy a kollektívát pozitív légkör vegye körül. Ha jó felfogásban adunk elő, akkor, ha nehezen is, de nyerhetünk.