Balszerencsés vereség

Nem vallott szégyent a Veszprémi Kézilabda Kft. tegnap az NB I/B Nyugati-csoportban, viszont komoly hiányérzete lehet, ugyanis a hajrában vesztette el a mérkőzését.


Fotó: Cseh Péter

A mieink buta, de azért nem végzetes hibákat követtek el a derbi elején, noha Gulyás-edző korábban hasznos információkkal látta el őket annak érdekében, hogy a felek a lefújáskor helyet cseréljenek a tabellán (5-3). Mivel a vendégek nem a megbeszéltek szerint serénykedtek, az akkor még hetedik helyen állt budaörsiek hovatovább megnyugtató előnyre tettek szert (8-4), majd a látótávolságon belül maradt Éles Benedekék „újratervezték” a csatát, mert a folytatásban szinte végig ők álltak jobban. A nagyszünet előtt csináltak egy kettő–hetes sorozatot, a saját műsorukra figyelve, okosan és pontosan játszottak (10-11). Nagy-kapus később is bravúrokat mutatott be, igaz, az ellen egy ideig így is tartotta velük a lépést (15-15). A bakonyiak a folytatásban rendezték a soraikat: ráerőltették az akaratukat a másik félre, koncentráltan és jó felfogásban iparkodtak (16-20). Megtalálták a rivális produkciójában azon pontokat, amik révén föléjük kerekedhetnek: fegyelmezetten védekeztek és a másik térfélen is feltalálták magukat (20-23). Az utolsó tíz percben ugyanakkor alárendelt szerepre kényszerültek, a rutintalanságuk miatt teljesen leblokkoltak, amit a tempót váltott vetélytárs egy hat-hármas rohammal kontrázott meg. Így a kiegyensúlyozott párharcot a szerencsésebb csapat nyerte meg, a veszprémiek pedig visszacsúsztak a kilencedik helyre.

Éles József: Bármilyen furcsa is, de a küzdelmes bajnokin sok pozitívummal találkoztam, összességében jól teljesítettünk. Sokáig mindenki az elvártak szerint tette a dolgát, aztán a végén erőtlenné váltunk támadásban, ziccereket hagytunk ki, ráadásul gyakran a figyelmetlenségeink miatt kaptunk gólokat. Folytatni kell az elkezdett munkát, mert valamennyi fiatalban több van.

Budai Farkasok NKFT. - Veszprémi Kézilabda Kft. 26-25 (13-14)

Budaörs, 100 néző. Vezette: Örsi, Wenzel.

Veszprém: Holló – Gyene 5, Kristóf, Tóth 2, Szeitl, Éles B. 9/1, Hári 2. Csere: Nagy (kapus), Füleki, Priczel 6, Bartha, Bárdos, Szmetán P., Somogyi 1, Heiczinger, Szöllőskei. Megbízott edzők: Éles József és Gulyás Péter.