Tomori Zsuzsanna is tagja a bő keretnek

Tomori Zsuzsanna is tagja a november végén kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott bő keretének, amelynek összetételét pénteken hozta nyilvánosságra Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

"Ha valami csoda folytán felépülne az Eb-ig, és bármiben, akár védekezésben tudna nekünk segíteni, akkor ne azon múljon a behívása, hogy benne van-e a bő keretben" - indokolta döntését a magyar szövetség honlapján a dán edző.

A bő keret 28 nevet tartalmaz. A torna rajtjára 16 játékos nevezhető, a csoportkörben, a középdöntő alatt, majd a döntő hétvégén egyaránt két cserére van lehetőség.

Alapvetően a nyári és az őszi edzőtáborokban az A és B csapatban szereplők kaptak helyet a bő keretben. Olyanok, "akik egészségesek, elhivatottak, motiváltak, fizikailag és mentálisan is készen állnak az Európa-bajnokság sorozatterhelésére" - mondta Rasmussen.

Hozzátette, a bő keretbe tapasztaltabb és fiatalabb játékosokat is jelölt, hogy megfelelő legyen az egyensúly, hiszen a rutinra és a fiatalok lendületére is szükség van.

Az Európa-bajnokság november 29-én kezdődik és december 16-áig tart, a magyar csapat Montbéliard-ban játssza a csoportmérkőzéseket, továbbjutás esetén pedig Nancyban lép pályára a középdöntőben.

A magyar válogatott 28 tagú Európa-bajnoki kerete

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Horváth-Pásztor Bettina (Kisvárda), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr)
jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Ferencváros), Lukács Viktória (Ferencváros), Orbán Adrienn (Kisvárda)
jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Klujber Katrin (Dunaújváros), Kovács Anna (Debrecen), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Byasen Trondheim, norvég), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Szalai Babett (Dunaújváros), Tóth Gabriella (Érd)
beállók: Elghaoui Asma (Siófok), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Hornyák Dóra (Ferencváros), Klivinyi Kinga (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Győr)
balszélsők: Kazai Anita (Dunaújváros), Puhalák Szidónia (Győr), Schatzl Nadine (Ferencváros)

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
december 1.: Magyarország-Hollandia 15.00
december 3.: Horvátország-Magyarország 18.00
december 5.: Magyarország-Spanyolország 21.00