Csoknyai-Matics: Nehogy belemenjünk abba, hogy ketten háromfélét mondunk

A két szakember exkluzív interjút adott a Sport TV Kezeket Fel! című műsorának, amiben többek között arról is beszéltek, milyen lesz a munkamegosztás kettejük között, és hogy még nekik is tanulni kell majd a páros meccselést. Vladan Matics vicces választ adott arra, miért jobb, ha társa áll majd a vonal mellett.

Nem példa nélküli a kézilabdasportban, hogy két kapitány irányít egy válogatottat, volt már ilyen hazánkban is, de a férfimezőnyben jelenleg például Csehországban és Svédországban is ez a helyzet. „Azt gondolom, ezt egy picit nekünk is meg kell tanulni, lesznek felkészülési meccsek, ahol azt gondolom, nem csak a játékelemeket, a támadást és a védekezést kell összerakni, hanem egy picit nekünk is össze kell rakni magunkat – fogalmazott Csoknyai István, majd válaszolt arra a feltevésre, hogy például a csehektől meg lehetne kérdezni, mi működik, és mi nem ilyen szituációban.  – Elképzelhető, hogy kell egy kis információt szerezni, de van pár felkészülési meccs, vannak edzések, játszunk egymás ellen. Azt gondolom, lépésről-lépésre ezt az oldalát is meg kell tanulni a meccselésnek, hogy ez is zökkenőmentesen menjen. Többek között azért is, nehogy egy időkérésnél teljesen ellentéteset mondjunk, mert abból nagyon sok probléma lehet. Valószínű úgy fog működni, hogy egy-egy időkérést majd egyikünk levezényel. Azt az egy percet, az instrukciókat majd egyikünk megcsinálja, nehogy belemenjünk abba, hogy ketten háromfélét mondunk, mert akkor lesz probléma.”

Valadan Matics viccesen reagált a kérdésre: „Jobban járunk, ha Csoki ott rohangál a vonal mellett, mert nekem van a csípőproblémám. Jobban járok, ha leülök, mert nagyon fáj.”