A hajrában úszott el a hajó

Igyekezett, de mert sok hibával játszott a Veszprémi Kézilabda Kft. az – ősszel még veretlen – éllovas otthonában, vállalható vereséggel tért haza a Balaton déli partjáról.

A mieink nehéz feladatra adták a fejüket, lévén, az NB I/B Nyugati-csoport listavezetőjének pályáján akartak örülni; ennek megfelelően már az elején próbálták szorossá tenni a csatát – jelezvén, hogy előzetesen felkészültek az ellenfélből (2-2). A jól összerakott akadémisták később sem tudtak elhúzni, ugyanis az egészséges önbizalommal iparkodott és összeszedettnek tűnt Bartha Bencéék becsülettel küzdöttek (6-6). A hazaiak megkíséreltek gyorsabbak, illetve pontosabbak lenni, de nem mehettek biztosra, mivel a bakonyiak rendre felzárkóztak (10-9). Ám a nagyszünet előtti szakaszban csökkent a vendégek koncentrációja, a bogláriak pillanatai következtek, nyomás alá helyezve a gárdánkat. A fordulás után megroppanni látszottak Éles Benedekék, megtört a lendületük, nem igazán tudtak kitenni magukért, a másik oldal pedig magabiztosabb lett (16-11). Szerencsére a holtpontjukat követően összekapták magukat, rendezték a soraikat: feszesen védekeztek és okosan támadtak, így visszajöttek a mérkőzésbe (19-18). A folytatásban is megvalósították az elképzeléseiket, de azért annyira nagy elánnal nem játszottak, hogy a vezetést is átvegyék (23-23). Sajnos a szoros hajrában nem hitték el, hogy véghezvihetik a bravúrt, az utolsó két percben csak a fegyelmezettebb – és a sípmesterek jóindulatát is élvező – vetélytárs lő gólokat, így a hullámzó teljesítményt nyújtott csapatunk nem vette sikerrel az újabb akadályt.

Tombor Csaba: A NEKA igenis jó együttes, ellenünk is végig vezetett és nálunknál kevesebbet hibázott. Figyelmetlenek voltunk, sorsdöntő szituációkban ziccereket rontottunk, a küzdés, az akarás ma kevés volt a diadalhoz. Főként amiatt fáj a fejem, hogy olyan helyzetekből kaptunk gólokat, amiket korábban elvileg „átvettünk”.

Nemzeti Kézilabda Akadémia - Veszprémi Kézilabda Kft. 26-23 (14-10)

Balatonboglár, 100 néző. Vezette: Horváth, Simó.

Veszprém: Holló – Hári 4, Bartha 3, Tóth 1, Somogyi 2, Éles 5, Szmetán P. 2. Csere: Anderlik (kapus), Füleki, Szeitl, Kristóf 2, Priczel 4, Heiczinger, Szmetán M., Szöllőskei, Forgács.
Megbízott edző: Tombor Csaba.