Remek játékkal győzött Mannheimben a Veszprém

A Telekom Veszprém négy góllal győzött a német Rhein-Neckar Löwen vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában szerda este Mannheimben.

A két csapat veszprémi meccsét november 3-án egy góllal a Löwen nyerte. A magyar csapatból ezúttal René Toft Hansen és Jamali Iman maradt ki taktikai okok miatt. A hazaiaktól a jobbszélső Patrick Groetzki hiányzott sérülés miatt.

Mikler Roland védéseire alapozva remekül kezdett, és két góllal vezetett a Veszprém (4-6), ám utána hat percig nem talált be. A házigazda németek nem tudták kihasználni ezt, csupán az egyenlítésig jutottak, majd a folytatásban pontos átlövéseiknek köszönhetően már három találattal vezettek a vendégek (9-12). A magyar csapattal számos alkalommal előfordult a közelmúltban, hogy elfáradt a hajrában, és bár ezúttal ilyen nehézségekkel nem kellett megküzdenie, a németek egy gólra felzárkóztak a szünetig (13-14).

A második félidő elején - 1-0 után - újra vezetett a Löwen, nagyrészt kapusa, a svéd Andreas Palicka védéseinek köszönhetően. Ezt követően némileg fáradni látszottak a házigazdák, ezt kihasználva a Veszprém egy 6-1-es sorozattal ellépett (18-22). A válogatott irányító, Lékai Máté mindössze néhány másodpercet töltött a pályán, mert ujjsérülés miatt le kellett cserélni.

Tíz perccel a vége előtt támadásban levitte kapusát a Löwen, így létszámfölényben támadhatott, Jerry Tolbring vezérletével megint felzárkózott, ám a hajrában Mikler Roland kiváló teljesítménye miatt nem volt esélye az egyenlítésre. Sikerével a Veszprém versenyben maradt az A csoport harmadik helyéért.

A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged szombaton az egész BL-ben egyedüliként százszázalékos Paris Saint-Germaint fogadja a B csoportban, az öt sikerrel és négy vereséggel álló veszprémiek pedig jövő vasárnap a címvédő francia Montpellier HB csapatát látják vendégül.

mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

David Davis: Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, és tudtuk is, hogy nem lesz egyszerű itt játszani, és akár nyerni is. A Löwen az utolsó két mérkőzését elveszítette, így tisztában voltam azzal, hogy most nincsenek a legjobb passzban, mi pedig szerettünk volna visszavágni a pár héttel ezelőtti találkozónk miatt. Remekül játszottunk támadásban, védekezésben és még a kapuban is. Mikler Roland szenzációs volt ma. Elégedettek lehetünk, és csak így tovább folytatni utunkat.

Andreas Nilsson: Egyetértek Davis mesterrel. Mikler Roli elképesztő volt, mint ahogyan a védelmünk is. Tudtuk, hogy két napja még a Flensburggal csapott össze a Löwen, így szerettünk volna egy jó védelemből szétfutni őket, hátha elfáradnak. Jól végeztük a munkánkat ma. Járattuk a labdát, hosszan vezettük a támadásokat és mozogtunk, mozogtunk, mozogtunk, amíg tiszta ziccereket nem lőhettünk. Most természetesen nagyon boldogok vagyunk a győzelem miatt.

Mikler Roland: Még mindig a meccs hatása alatt vagyok, és tényleg az egész csapat extázisban volt. Mindenképpen a védekezést emelném ki a mérkőzésen, illetve azt a csapatmunkát, ami 60 percen keresztül jellemezte a pályán lévőket. Egy úton vagyunk, ezt már többször hangsúlyoztuk, és elég hullámzó a teljesítményünk néha, de azt gondolom, hogy ezek a találkozók fogják ezeket a hullámvölgyeket és hegyeket kiegyenlíteni, és magasra tenni a lécet. Dolgozunk tovább. Rendkívül jól jött most a csapatnak ez a győzelem, ez az extázis és teljesítmény. Ezt a meccset sem értékeljük túl, ahogyan a többit sem alul. Tudjuk, hogy mi a célunk, és így megyünk tovább.

férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló, A csoport: Rhein-Neckar Löwen (német) - Telekom Veszprém 25-29 (13-14)

A Veszprém gólszerzői: Mahé 8, Tönnesen, Nenadic 4-4, Nilsson, Mackovsek 3-3, Gajic, Nagy L. 2-2, Blagotinsek, Marguc, Manaszkov 1-1