Őriznék mesterük emlékét

Felvette elhunyt mestere nevét a Veszprémi Thai-Box Sport­egyesület, amelynek fiataljai két aranyérmet hoztak haza a decemberi magyar muaythai-bajnokságról.

A bajnokságon a Veszprémi Thai-Box Sportegyesületet két újonc fiatal harcos képviselte. A kevés rutinnal, versenytapasztalattal rendelkező indulók remekül helyt álltak első megmérettetésükön. Elsőként Ádám Olivér lépett a ringbe -48 kg-os súlycsoportban. A 11 éves újonc magabiztosan, határozottan küzdött és végül egyhangú pontozással győztesként került ki az összecsapásból, ezzel megszerezve élete első bajnoki címét. Őt követte a 12 éves Bacsák Dominik, aki -71 kg-os súlycsoportban mérette meg magát és egyhangú pontozással ismét újdonsült bajnokot avathatott a klub.

-
Ádám Olivér és Bacsák Dominik

A Veszprémi Thai-Box Sportegyesület szeretné méltóképpen megőrizni 2018. májusában elhunyt mesterük Körmendi Ferenc emlékét. Az egyesület 1995-ben alakult és azóta is remek harcosok kerültek ki a Mester keze alól az elmúlt két évtizeden. Sikereiket bizonyítja a számos Világ-, Európai- és hazai bajnoki helyezés.

Frédi, ahogy sokan ismerték, elsődleges célja mindig is az volt, hogy átadja a fiataloknak az igazi sportérzést és elősegítse, hogy szabadidejüket tartalmasan és egészségesen töltsék el. Rengeteget dolgozott azért, hogy az egyesület elfoglalja méltó helyét a veszprémi sportéletben. Emlékére az egyesület Körmendi Ferenc Veszprémi Thai-Box Sportegyesület néven működik tovább Kemény Gyula vezetőedző irányítása alatt.