Újabb bravúr a VFC tarsolyában

Vesztett helyzetből, a hosszabbításban szerzett Szamosi öngóllal egygólos győzelmet aratott a Veszprém FC a Szigetszentmiklós ellen, az NB2 Nyugati csoportjában.

A rossz idő ellenére sokan látogattak ki a városi stadionba, ahol a veszprémi csapat a Várhidi Péter által irányított, több egykori ferencvárosi labdarúgóval megerősített Szigetszentmiklóst fogadta.

A mérkőzés elején a bakonyiak átadták a kezdeményezést a vendégeknek, és kontratámadásokra rendezkedtek be. Az SZTK birtokolta többet a labdát, de nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 10. percben Hudec távoli szabadrúgása pattant le a védőkről, de nagy helyzetben Tatainak nem sikerült átvennie a labdát. Öt minutummal később Tóth Mihály ígéretes helyzetben elcsúszott, miközben Kiss Gábor is a földre került, de Somorjai lövését sikerült lehúznia.

A veszprémiek továbbra is a védővonal mögé próbálták ívelni a játékszert, de rendre lesen állították meg a kilépő csatárokat. A 22. percben Hudec adta le a labdát a saját térfelének közepén, Király elviharzott a szélen, majd beadását Tóth Mihály nagy helyzetben a kapu mellé fejelte. Az ellentámadásnál Boromisza előtt adódott lehetőség, de lövése elkerülte Balikó kapuját. A hazaiak védekezése továbbra is remekül zárt, a vendégek leginkább távolról próbálkoztak.

A 34. percben Tatai remekül hozta helyzetbe Fintát, aki lövés helyett még egy csellel próbálkozott, de a visszaérő védő blokkolni tudta. Négy perccel később ismét Tatai volt az előkészítő, Boromisza egy csel után 16 méterről lőtt, de Balikó leért a bal alsó sarokhoz. Az első játékrész két SZTK lehetőséggel zárult, előbb Pintér távoli bombáját kell Kissnek hárítania, majd egy jobb oldali beadás után Tóth Mihály veszélyeztetett fejjel.

A második félidő elején sem változott a játék képe, továbbra is a vendégeknél volt többet a játékszer. A 47. percben egy szentmiklósi szöglet után Rédei találta magát üresen a kapuval szemben, de nagyon rosszul találta el a labdát. Öt perccel később megszerezte a vezetést a vendéggárda, Tóth Mihály kapott egy remek átadást, majd 11 méterről a jobb kapufa segítségével a hálóba pörgetett (0-1). Orbán Tamás rögtön reagált a bekapott gólra, és Boromisza helyett Karakai Andrást küldte pályára.

A hazaiak próbálkoztak az egyenlítéssel, de egy veszélyes Sánta lövésen kívül nem adódott nagyobb lehetőség Balikó kapuja előtt. A 75. percben mondhatni a semmiből egyenlített a VFC. Karakai kapott labdát a félpályán, majd négy SZTK játékost kicselezve ziccerben találta magát, és 10 méterről a jobb kapufa segítségével értékesítette azt (1-1). Öt perccel később Szamosszegi távoli, kellemetlen lövését fogta Kiss, majd a másik kapunál Sánta lőtt kiszorított helyzetből mellé.

A 85. percben a csereként beállt Csurka 25 méteres szabadrúgásánál kellett Kissnek nagy bravúrt bemutatnia, majd a szöglet után hatalmas kavarodás alakult ki, de Pálfinak a gólvonalról sikerült tisztáznia. A kontrából Tatai lőtt a jobb szélről, de Balikó remekül zárta a rövidsarkot. Két perccel a vége előtt Karakai léphetett volna ki a védők között, de a játékvezető szabálytalanság címén, feltételezhetően tévesen megállította a támadást. Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a hosszabbítás utolsó percében Kollár bal oldali szabadrúgása után Szamosi a saját kapujába fejelte a labdát (2-1).

A hazaiak a múlt hétvégi, Győrben aratott bravúr után ismét fontos három pontot könyvelhettek el, így a középmezőnyből várhatják a következő, Budaörs elleni mérkőzést.

Veszprém FC - SZTK-ERIMA 2:1 (0:0)

Veszprém, Stadion, 500 néző.
Vezette: Pintér Csaba (Király Krisztián, Bede Tamás Dr.)

Veszprém FC: Kiss - Grósz, Pálfi, Fehér, Leitold - Hudec, Kollár, Boromisza, Sánta -Tatai, Finta. Vezetőedző: Orbán Tamás

Szigetszentmiklós: Balikó – Samosszegi, Pomper, Király, Rédei – Somorjai, Pintér, Szamosi, Majoros, Kincses – Tóth M. Vezetőedző: Várhidi Péter

Cserék: Boromisza helyett Karakai az 55. percben, Hudec helyett Babik a 67. percben, Finta helyett Szilágyi a 80. percben, illetve Somorjai helyett Csurka a 74. percben, Pomper helyett Csepregi a 79. percben, Tóth M. helyett Mojzer a 88. percben.

Gólszerzők: Karakai a 75. percben, Szamosi (öngól) a 92. percben, ill. Tóth M. az 51. percben.

Sárga lapok: Kollár, Tatai, ill. Majoros.

 4

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is

Képgaléria