Bizonyítanának

Nem csupán megnehezíteni akarja a Veszprémi Kézilabda Kft. az aktuális riválisa dolgát, hanem február tizenhatodikán (szombat, 13 óra) két vállra fektetné a tabella-második Agrofeed ETO-SZESE-t.

Az évadban eddig tizenegy pontot gyűjtött mieink az NB I/B Nyugati-csoport hatodik helyén „teleltek”, öt győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel. Az első „tavaszi” vetélytársuk a kisalföldiek lesznek, akik – kilenc diadallal, egy „iksszel” és egy „zakóval” – másodikak; s miután tizenkilenc pontosak, esélyesei a Tüzér utcai csarnokban rendezendő összecsapásnak. Ősszel egyébiránt a Rába-partiak nyertek az otthonukban (25-19).

A két pont sikerélményt és önbizalmat adhat Priczel Bencééknek, de ne legyen kétségünk afelől, hogy valahol a Rába-partiak is hasonló terveket dédelgetnek. Akkor vajon, mi lehet a jó eredmény titka?


 

- Minél kevesebb hibával és jó formát mutatva szeretnénk játszani – mondta Éles József, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, akit a csapat minden bizonnyal sikerrel köszöntene annak okán, hogy szombaton tölti be az ötvenedik életévét. Tombor Csaba vezetőedzővel együtt azt várják, hogy aki pályára lép, az hozzá tudjon tenni az előadáshoz és így a találkozóhoz is. Ősszel mindazonáltal szereztek tapasztalatot a hibáikból és az erényeikből, tisztában vannak azzal, ha bátortalanok és hitehagyottak lesznek, akkor nem kérdés, hogy ki örül majd a lefújáskor. Ám ha a valós képességeikről adnak számot, akkor az értük szorítóknak szép pillanatokat szerezhetnek. – Az őszinél pontosabb, gyorsabb és látványosabb produkciót várok a srácoktól – jegyezte meg Tombor-edző.

Mint megtudtuk: a sportolók jó munkát végeztek a bajnoki szünetben, mindent végigvettek, amit a felkészülési időszakra terveztek, így voltak erőnléti és taktikai gyakorlásaik is. Igyekeztek összerázni a társaságot és próbáltak új információkat szerezni a másik oldalról. A szakmai stáb bizakodó, hogy a tanítványok – kellő koncentrációval – meg tudják majd azt csinálni, amit a szimpatizánsaik remélnek tőlük. Szeretnének azzal a sebességgel játszani, amit előzetesen megbeszéltek. Ott van a gondolataikban, hogy a védekezésen sok múlik (…abba sok energiát kell fektetni), kevés gólon tartani az ellent, azonban fontos, hogy az elöljáróik a támadójáték tempójával és a befejezések pontosságával is elégedettek legyenek. Ha a sikeréhes és jól felkészített Éles Benedekék kellőképpen megértik egymást a pályán, akkor bizonyíthatnak: harcolhatnak a fényesebb jövőjükért.