Megérdemelten a fináléban

Érvényesítette az akaratát a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a dr. Hepp Ferenc-emlékkupa első, győri elődöntőjében.

Érvényesítette az akaratát a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a dr. Hepp Ferenc-emlékkupa első, győri elődöntőjében; az esélyesebb kosárlabdázóink végül elvégezték, amit előzetesen elterveztek – bejutottak a fináléba –, más kérdés, hogy az alacsonyabban rangsorolt riválisuk sokáig tartotta velük a lépést.

Az NB I/B Piros-csoportját makulátlan mérleggel vezető mieink a vártnál nehezebben ragadták magukhoz a kezdeményezést, a szurkolói óhajokkal ellentétben, nem tudták idejekorán kihúzni a Zöld-csoport második helyezettjének méregfogát. Érződött, hogy a Duna-partiaknak nincs különösebb veszítenivalója, nem adták fel a csatát, nagy szívvel hajtottak és küzdöttek, egyszóval nem voltak könnyű prédák. Mérész-mester hiába próbálta felrázni az „életlen”, nem túl jó ritmusban pattogtatott tanítványait, azok nem mindig hoztak helyes döntéseket. A figyelmetlenségeik és a megtorpanásaik miatt a vetélytárs rendre visszakapaszkodott. A szezonban még veretlen egyetemisták a hajrára sebességet váltottak: kontrollálták az eseményeket, s ha nem is könnyen, de elvarrták a szálakat (…ami az évadbeli huszonnegyedik sikerüket jelentette). Holnap mindazonáltal bizonyíthatják, hogy ennél több van bennük és tudnak jobban is játszani.

A négyes döntő másik mérkőzésén: Nyíregyháza Blue Sharks–Budapesti Honvéd SE 77-72, tehát a szombaton délben kezdődő fináléban a nyírségiek várnak Körtélyesi Gergelyékre.

Mérész Csaba: A délelőtti időpont miatt képtelenek voltunk felpörögni a Rába-parti derbire, nem volt könnyű dolgunk, de ami a legfontosabb: továbbjutottunk és a keretünkből senki sem sérült meg. Az elkövetkező órákban minél jobban megpróbálunk regenerálódni és felkészülni a döntőre.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém–Bajai Bácska FKE 83-72 (24-23, 22-17, 18-15, 19-17)
Győr, 50 néző. Vezette: Esztergályos, Tóth, Kéri.

Veszprém: Szabó 17/9, Madár 19/9, Pavlovic 11/3, Kovács Á. 12, Völgyi 13. Csere: Körtélyesi 9/3, Szűcs 2, Helmeczi, Kerkai, Lógár. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Baja: Nagy 9/3, Pongó 10/6, Goldring 2, Jakab 17/6, Kővágó-Laska 12. Csere: Pálkerti 7/3, Ágfalvi 10/6, Kovács B. 5/3. Vezetőedző: Cservék Csaba.